Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Paradise Hotel-chefer beskrev deltagare som ”horor, apor och idioter”

Larmet: ”Mörkat övergrepp i flera år”
Den senaste ”Paradise hotel”-säsongen har tagits bort.
Foto: Patricia Recourt / Viaplay
Produktionsbolaget bakom serien.

Chefer anställda av Mastiff använde grova skällsord för att beskriva Paradise hotel-deltagare.

Det vittnar tidigare anställda om som jobbat med dokusåpan, enligt uppgifter till Veckorevyn

– Jag har hört chefer prata om deltagare som horor, fittor, apor och idioter, säger en före detta anställd.

Två tidigare anställda vid produktionen av dokusåpan Paradise hotel vittnar om att chefer och ansvariga på plats vid inspelningen, som var anställda av Mastiff, under flera års tid haft en nedsättande sexistisk jargong.

Bland annat ska cheferna upprepade gånger ha använt ord som ”horor, fittor och apor” när de pratat om deltagare under möten med produktionsanställda.

En som jobbat med programmet berättar för Veckorevyn att attityden från chefer var lika respektlös mot kvinnliga och manliga deltagare.

Pratade öppet

– Man pratar öppet om snubbarna som svin, dumma i huvudet och kallar dem galna, säger en före detta anställd till tidningen.

Och fortsätter:

– Det finns ingen intellektuell respekt för deltagarna över huvudtaget. Man agerar som att de är underordnade alla oss andra, och bara finns till för att agera fram innehåll.

En annan tidigare anställd vittnar också om bristande respekt under castingen av deltagare till programmet. Personen beskriver att mötena med cheferna var som att sitta med ett ”oskönt killgäng”.

– De kunde säga ”den där tjejen är för ful för att vara med”, ”hon är för tjock” eller ”den där tjejen är skitsnygg hon kan vara bra”. Alltså väldigt fokuserade på utseende och så, säger en tidigare anställd.

”Skulle inte uttrycka sig så”

Mastiff slår ifrån sig av kritiken. De menar att deras anställda inte använder ett nedsättande språk.

– Vad gäller språket så är det absolut inget vi känner till och inte ett sätt som vår personal uttrycker sig på om deltagare som vi i högsta grad bryr oss om och respekterar. (...) Jag känner mina medarbetare och de skulle vare sig tänka eller uttrycka sig så.

Programmets beställare Nent group känner inte till uppgifterna om det grova språket bland chefer.

– Nej, det har jag aldrig hört talas om och det låter helt oacceptabelt. Vi uppmanar alla att polisanmäla, också för att vi ska kunna förändra och förbättra, säger företagets kommunikationschef Roberta Alenius.

Sändningarna av årets Paradise hotel-säsong har stoppats sedan Expressen i april kunde avslöja att två deltagare utsatts för övergrepp under inspelningarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.