Uppgifter: Oprah Winfrey vill bli USA:s nästa president

Oprah Winfrey.
Foto: FEATUREFLASHSHM/REX/SHUTTERSTOC / FEATUREFLASHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Oprah Winfrey.
Foto: PHOTO IMAGE PRESS / SPLASH NEWS / PHOTO IMAGE PRESS / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Stående ovationer, tårar och applåder.

Efter sitt brandtal på Golden Globe Awards uppges nu Oprah Winfrey vilja bli USA:s nästa president efter Donald Trump.

Enligt uppgifter till CNN har tv-stjärnan aktivt börjat tänka på kampanjen.

– Det är folket som bestämmer. Hon skulle göra det utan att tveka, säger tv-legendarens livskamrat Stedman Graham till Los Angeles Times. 

Oprah Winfrey, 63, har skrivit historia – igen. Under gårdagens Golden Globe Awards fick tv-stjärnan, som den första svarta kvinnan, ta emot hedersutmärkelsen Cecil B. DeMille Award.

Efteråt höll tv-profilen ett brandtal som mottogs med stående ovationer och tårar hos de Hollywoodstjärnorna som samlats på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

– 1964 var jag en liten flicka som satt på golvet i min mamma hus i Milwaukee och såg Anne Bancroft delade ut pris på Oscarsgalan. När hon öppnade kuvertet sa hon fem ord som skrev historia: "the winner is Sidney Poitier", sa Oprah Winfrey och refererade till när Poitier blev den första svarta skådespelaren att vinna Bästa manliga huvudroll.


LÄS MER: Oprah hyllas efter starka talet på Golden Globe 


Oprah Winfrey fortsatte senare: 

– Just nu kan det finnas små flickor som ser när jag blir den första svarta kvinnan att få det här priset. Det är en ära och ett privilegium att få dela den här kvällen med dem. 

Oprah Winfrey vill bli president

I sitt tal pratade Oprah Winfrey också om det initiativ som blev den stora snackisen och det genomgående temat under Golden Globe-galan i Hollywood – nätkampanjen #MeToo.

– Allt för länge har kvinnor inte blivit hörda och trodda när de har sagt sanningen till maktens män. Men deras tid är slut. Jag vill att alla flickor som ser det här ska veta att en ny dag väntar vid horisonten, sa Oprah Winfrey och fortsatte:

– Och när den dagen kommer så är det på grund av en massa fantastiska kvinnor – några av dem är i det här rummet i kväll – och några fenomenala män som kämpar hårt för att de ska bli de ledare som tar oss in i en ny tid när ingen behöver säga "me too" igen. 


LÄS MER: Här är alla vinnarna på Golden Globe i natt 


Efter det hyllade talet har Oprah Winfrey lyfts fram som en möjlig amerikansk presidentkandidat 2020 av mängder av sociala medier-användare.

Nu rapporterar CNN att Oprah Winfrey har planer på att göra slag i saken och börja kampanja för att bli USA:s nästa president efter Donald Trump.

Uppgifterna bekräftas av nära vänner till tv-legendaren, enligt CNN och Los Angeles Times.

– Det är folket som bestämmer. Hon skulle göra det utan att tveka sa Oprah Winfreys livskamrat Stedman Graham Los Angeles Times efter galan.

Gayle King, en av Oprahs närmaste vänner sedan lång tid tillbaka: 

– Hennes tal var fantastiskt. Jag fick gåshud.

USA:s nästa presidentval är 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.