Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Nästa agent 007 är kvinna

Lashana Lynch.Foto: SipaUSA
Lashana Lynch på inspelningen av den nya filmen om James Bond.Foto: SPLASH NEWS / www.SplashNews.com 2019
Skådespelarna som medverkar i kommande James Bond-film.Foto: TT

Skådespelaren Lashana Lynch axlar rollen som agent 007 i den kommande Bondfilmen.

Men huvudrollsinnehavaren Daniel Craig är fortsatt med i bilden, uppger Daily Mail. 

– Folk kommer att tappa hakan, säger uppgiftslämnaren till tidningen.

Inspelningen av den 25 filmen om populärkulturens kanske kändaste agent – James Bond – är i full fart.

Nu avslöjar Daily Mail att för första gången i filmatiseringens historia kommer James Bond spelas av en kvinna – nämligen brittiska skådespelaren Lashana Lynch.

Men skådespelaren Daniel Craig, som spelat James Bond i de senaste filmerna, är fortfarande med i bilden – skillnaden är att manusförfattarna separerat James Bond från kodnamnet 007.

– Folk kommer att tappa hakan. Bond är fortfarande Bond men han har ersatts som 007 av denna fantastiska kvinna, säger en uppgiftslämnare till sajten.

Detta innebär att Daniel Craig fortsatt spelar karaktären James Bond – medan Lashana Lynch axlar rollen som agent 007.

Vändningen ska enligt Daily Mail vara en idé från komediförfattaren Phoebe Waller-Bridge som värvats till projektet för att väva in mer humor i den kommande filmen.

Dramatisk inspelningsprocess

Trots att inspelningarna nyligen drog i gång tycks den 25:e Bondfilmen omgärdats av dramatik. I slutet på maj skadade Daniel Craig fotleden under inspelningen och tvingades till en operation.

Bara några veckor senare kom uppgifter om en explosion på inspelningsplatsen. The Sun rapporterade då om en stuntscen som ska ha gått helt fel – varpå en filmarbetare skadades.

– Det var tre stora explosioner i rad och efteråt låg en filmarbetare skadad på marken utanför byggnaden, sa en uppgiftslämnare då till den brittiska tidningen.

Den 8 april 2020 har den 25 filmen om James Bond världspremiär – i dagsläget har filmen inte en titel.