Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Mick Jagger ska hjärtopereras

Förra veckan gick Rolling Stones ut med att de ställer in hela sin turné i Nordamerika, på grund av sångaren Mick Jaggers hälsoproblem.
Foto: MICHAEL DWYER / POLARIS POLARIS IMAGES
Enligt flera brittiska medier beror det på att Jagger ska hjärtopereras i veckan.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT STONE / BOSTON HERALD / POLARIS POLARIS IMAGES

Förra veckan gick Rolling Stones ut med att de ställer in hela sin turné i Nordamerika, på grund av sångaren Mick Jaggers hälsoproblem.

Enligt flera brittiska medier beror det på att Jagger ska hjärtopereras i veckan.

Anledningen är att Jagger måste byta en hjärtklaff, skriver Daily Mail.

Rolling Stones tvingades ställa in sin turné i Nordamerika från april till juli, efter att det blivit klart att sångaren Mick Jagger, 75, lider av hälsoproblem.

Nu skriver flera brittiska medier att anledningen till att Jagger tvingas ställa in bandets turné är att han ska hjärtopereras. Daily Mail skriver att Jagger har en operation inbokad på sjukhus i New York i veckan.

Den 75-åriga sångaren upptäckte sitt hälsoproblem när han genomgick en rutinkontroll, och han ska då ha fått veta att han behöver operation.

På söndagen sågs Mick Jager njuta av en lugn dag på stranden i Miami med sin flickvän Melanie Hamrick, och två av sina barn, skriver Daily Mail.

 ”Mick är förkrossad”

Mer än en miljon fans skulle se Rolling Stones på deras utsålda turné i Nordamerika, innan den ställdes in på grund av Jaggers hälsotillstånd.

Jagger uppges vara förkrossad över att behöva ställa in turnén, men förbjuds av sina läkare att uppträda under tre månader efter hjärtklaffoperationen.

– Mick är förkrossad över att behöva ställa in turnén, men han vet att man måste prioritera sin hälsa. Han är väldigt professionell, och det är ovanligt för honom att ta ledigt – så alla är engagerade i att han ska bli fullt frisk igen, säger uppgiftslämnaren till The Mirror.

Mick Jagger följer en strikt diet och träningsschema, och förväntas av läkarna att bli fullt frisk efter operationen. Enligt Daily Mail blir 95 procent av hjärtklaffsoperationer lyckade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.