Foto: CPA / RETNA PICTURES / ALL OVER PRESS RETNA UKFoto: CPA / RETNA PICTURES / ALL OVER PRESS RETNA UK
 Foto: CPA / RETNA PICTURES / ALL OVER PRESS RETNA UK
Foto: HARRISON FUNK / AP JACKSON FAMILYFoto: HARRISON FUNK / AP JACKSON FAMILY
 Foto: HARRISON FUNK / AP JACKSON FAMILY

Uppgifter: Michael Jacksons grav tom

Publicerad

Michael Jacksons grav är tom enligt en uppgiftslämnare till Radaronline

Familjen har behållit hemligheten för sig själv pågrund av säkerhetsskäl. 

– Alla tror att Michaels kropp är begravd på kyrkogården Forest Lawn, säger uppgiftslämnaren till sajten. 

Michael Jackson avled på grund av en drogöverdos under 2009. Nu uppges hans mamma Katherine ha berättat för vänner att artistens grav är tom, rapporterar Radaronline

Liket blev nerfryst i månader innan popartistens mamma lät sonens kvarlevor bli kremerade. Familjen ville kremera kroppen för att motverka att någon skulle bryta sig in i graven på kyrkogården. 

– Alla tror att Michaels kropp är begravd på kyrkogården Forest Lawn, men det är han inte, berättar en uppgiftslämnare för Radaronline. 

 

LÄS MER: Paris Jackson ärliga kroppsbudskap 

 

Har haft hemligheten

Familjen har behållit hemligheten för sig själv pågrund av säkerhetsskäl. 

– Familjen har inte sagt det till någon pågrund av säkerhet och för att uppfylla Michaels önskan. Men Katherine har berättat sanningen för några få nära vänner, berättar uppgiftslämnaren till sajten. 

Jackson dog 50 år gammal till följd av en dödlig cocktail av receptbelagda läkemedel. Hans läkare Conrad Murray fick sitta i fängelse i två år på grund av detta. 

Miljoner människor över hela världen sörjde under poplegendens begravning på Staples Center i Los Angeles. 

Under september 2009 hade familjen en privat begravning. 

– Familjen funderade länge på vad de skulle göra, Katherine var paranoid och rädd att någon skulle stjäla kroppen, berättar uppgiftslämnaren för sajten. 

 

LÄS MER: Michael Jacksons dotter Paris vill flytta – till Oslo 

 

Michael Jackson vilar på Neverland 

Familjen bestämde sig sedan för att strö askan under ett päronträd som växer på popikonens kända gård Neverland i Kalifornien.

Michael Jackson sålde gården innan hans död för miljonbelopp. Nu är den ute på marknaden igen, men sångarens tre barn Prince, Paris och Blanket har fortfarande tillgång till gården. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag