Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Max Martin tar musikstjärnor till Sverige

Den världsberömda musikproducenten Max Martin planerar att flytta sitt musikförlag till Stockholm. Foto: ROBERT GAUTHIER / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Johan ”Shellback” Schuster, Justin Timberlake och Max Martin. Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Enligt uppgifter till tidningen StockholmDirekt vill hitmakaren bygga ett ”musikhus för världsartister”. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

Den världsberömda musikproducenten Max Martin planerar att flytta sitt musikförlag till Stockholm.

Enligt uppgifter till tidningen StockholmDirekt vill hitmakaren bygga ett ”musikhus för världsartister”.

Max Martin sitter på en egen piedestal i musikvärlden. Svensken har haft 22 ettor på USA:s Billboardlista, och för några år sedan fick han också Polarpriset.

Den framgångsrike hitmakaren bor i Los Angeles, men enligt uppgifter till StockholmDirekt planerar superproducenten att flytta sitt musikförlag till den svenska huvudstaden.

Producenten vill ta hit världsstjärnor

Enligt tidningens uppgifter har Max Martin valt att ingå i ett partnerskap med en lokal hotellägare – och tanken är att man ska starta ett internationellt ”musikhus” för världsstjärnor. 

Själva ärendet hanterades i Stockholms stadsbyggnadsnämnd under torsdagseftermiddagen:

”Tillsammans med musikverksamheten kan hotellet möta de kraven på arbetsro, service och enskildhet som krävs för att locka artister till Stockholm” står det i en ansökan som stadsbyggnadsnämnden väntas klubba igenom.