Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Steffo bekräftar – TV4 ställer in ”Let’s dance”

Efter bara ett program kan nu Let's Dance ställas in, efter uppgifter om coronasmittade i produktionen. Krismöten har hållits, och repetitioner ställts in.
”Let's dance” stoppas av TV4 efter flera misstänkta coronafall i produktionen.
Foto: OLLE SPORRONG
Bland årets tävlande märks Jan Björklund, Penny Parnevik, Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Alice Stenlöf.
Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND
Jan Björklund och Cecilia Ehrling.
Foto: Annika Berglund / Annika Berglund
Penny Parnevik och Jacob Persson.
Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i ”Nyhetsmorgon”
Foto: TV4

”Let’s dance” är på väg att stoppas av TV4, enligt uppgifter till Expressen – det finns misstankar om coronafall i produktionen.

”På fredag kommer vi att ha en paus med Let’s Dance pga sjukdom”, skriver TV4 i ett internt meddelande.

I Nyhetsmorgon på torsdagen bekräftar programledaren Steffo Törnquist att programmet ställs in: 

– Då kan jag bekräfta det nu. Så blir det i alla fall. 

Deltagaren Anders Jansson berättar själv att han är sjuk, även om han inte har testats för corona.

I ett internt meddelande inom produktionen som Expressen tagit del av framgår att det inte kommer att bli något ordinarie Let's Dance den här veckan:

”På fredag kommer vi att ha en paus med Lets Dance pga sjukdom. Som det ser not nu så kommer vi i stället att göra ett alternativt Let’s Dance-program som vi håller på att utveckla nu. Därför är ambitionen att vi fortfarande kommer att jobba på fredag och att ni skall räkna med det”, står det i meddelandet.

Mottagarna uppmanas att höra av sig så fort de känner ”minsta lilla symtom på sjukdom”.

Anders Jansson har feber och hosta

Efter misstänkta coronafall i ”Let’s dance”-produktionen har TV4 tvingats till krismöten under onsdagen.

Bland annat har deltagaren Anders Jansson blivit sjuk. Komikern bekräftar för Expressen att han har coronaliknande symptom men understryker att han inte vet om han är smittad av coronaviruset eftersom han inte har fått testa sig.

– Jag åkte hem till Lund, som planerat, i söndags em. På måndagen känns jag mig öm i kroppen. På tisdag morgon tog jag tempen och hade då 39 graders feber, skriver han i ett mejl till Expressen.

– Jag och produktionen bestämde att jag skulle vara hemma och hålla dem uppdaterade. Jag hade även feber tisdag kväll och i dag – onsdag – och har i dag även fått lindrig rethosta. Då bestämde produktionen att jag skulle ”stå över en omgång”.

Repetitioner sköts upp

Produktionen har varit mycket noga med information till deltagarna om Folkhälsomyndighetens riktlinjer, enligt Anders Jansson.

– Men det är ju svårt att dansa samba med 2 meters lucka. Jag har också hört att fler i produktionen blivit sjuka, men inte vem. Jag har ju bara umgåtts med Jasmine (Jasmine Takács, dansare, reds anm) och ett fåtal till i produktionen.

Anders Jansson och Jasmine Takács.
Foto: Magnus Ragnvid/TV4 / Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / TV4

Under onsdagen sköts deltagarnas repetitioner upp – utan att de fick veta varför.

– Vi skulle ha repat klockan 10 men det flyttades till klockan 16, jag vet inte varför, säger deltagaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Flera andra deltagare har också berättat om hur deras reptider flyttades fram under onsdagen. Samtidigt fick inte heller jurymedlemmarna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger någon information från produktionen.

TV4 har vid flera tillfällen under onsdagen valt att inte kommentera Expressens frågor.

I torsdagsmorgonens Nyhetsmorgon bekräftar programledaren Steffo Törnquist att programmet ställs in på fredagskvällen. 

– Men det är obekräftat av TV4 än så länge, sa Jenny Strömstedt. 

– Okej, men då kan jag bekräfta det nu. Så blir det i alla fall, svarade Steffo Törnquist. 

Vidtagit åtgärder

TV4 har vidtagit en rad åtgärder för att hindra smittspridning sedan coronautbrottet tog fart i Sverige.

Under tisdagen meddelades produktionsmedarbetare om att alla kommer att behöva ta tempen innan de går in i ”Let’s dance”-studion. Samtidigt som de påmindes om hygienaspekter som att tvätta händerna och att inte kramas.

”Vi vill gärna fortsätta så gott det går men det kommer bli svårt om vi tummar på dessa regler”, avslutas meddelandet som Expressen tagit del av.

Fia Fång, exekutiv producent för ”Let’s dance” på TV4, har tidigare sagt att man minimerat produktionen för att undvika smittspridning.

”Vi följer de råd och rekommendationer som finns. All personal som kan utföra arbetet hemifrån gör det och de moment som behöver göras på plats, exempelvis inspelning av själva programmet utförs på plats med vissa förändringar. Exempelvis har vi ingen publik”, har hon sagt i ett uttalande.

Hon berättade då också att man försöker skapa en så ”säker arbetsmiljö som möjligt” men att det inte ”inte är osannolikt att någon i produktionen kommer behöva stanna hemma” på grund av sjukdom.

Löser ”från fall till fall”

”Väldigt många i Sverige och världen kommer att bli sjuka. Det vi kan göra är att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt. Det är inte osannolikt att någon i produktionen kommer behöva stanna hemma. Då kommer vi lösa det från fall till fall”, har Fia Fång sagt i en kommentar.

Man har också valt att inte släppa in journalister och fotografer i samband med programmet.

Redan före premiären valde TV4 också att stoppa årets äldsta deltagare, 83-åriga Siw Malmkvist, från att medverka då man inte ville riskera att hon utsattes för smitta.

– Det är så ledsamt, det är något av det roligaste jag har gjort och jag hade glatt mig så över att få visa vår fina vals och kläderna och allt det där. Från början fattade jag ingenting men nu förstår jag, epidemiologerna kan ju mer än vi och läget är väldigt allvarlig, har Siw Malmkvist tidigare sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.