Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Krogprofilen tvingas bort från jobbet

På måndagseftermiddagen hölls ett möte på restaurangen där personalen informerades om att krogprofilen inte kommer att återvända till arbetsplatsen, enligt uppgifter till Expressen.
Foto: Colourbox
Jennie Hammar har anklagat krogprofilen för sextrakasserier.

Flera kvinnor har anklagat den välkände krogprofilen för sexuella ofredanden och trakasserier.

Enligt uppgifter till Expressen hölls ett personalmöte på måndagseftermiddagen där ledningen lämnade besked:

Profilen får inte jobba kvar. 

Det har gått en dryg vecka sedan journalisten Jennie Hammar riktade de första offentliga anklagelserna mot krogprofilen.

I sin podcast berättade hon bland annat hur han hade fört ner sin hand innanför hennes byxor för att känna om hon "hade rakat sig" när de arbetade på samma restaurang för ett antal år sedan.

Sedan dess har flera andra kvinnor trätt fram och berättat om egna erfarenheter där de påstått att mannen utsatt dem för olika typer av sexuella övertramp.

Sedan rapporteringen inleddes har profilen varit tjänstledig. Enligt arbetsgivaren har orsaken varit privata och orelaterade skäl.

Jennie Hammar har anklagat krogprofilen för sextrakasserier.

LÄS MER: Krogprofilen ska ha sextrakasserat kvinnor på flera arbetsplatser

Personalen informerades på möte

Men på måndagseftermiddagen hölls ett möte på restaurangen där personalen informerades om att krogprofilen inte kommer att återvända till arbetsplatsen, enligt uppgifter till Expressen.

Mötet leddes enligt uppgifter av restaurangens högsta chef som bad om ursäkt till personalen om att man från ledningens håll inte har agerat tidigare.

Expressen har under flera dagar sökt kommentarer från ledningen. 

Marknadschefen på koncernen som driver restaurangen bekräftar kortfattat i ett mejl att en internutredning pågår:

"Med anledning av att det rör sig om personalrelaterade frågor kan jag dock inte i nuläget gå in närmare på detaljer", skriver hon.

Den senaste tiden har flera kvinnor lämnat liknande berättelser om krogprofilen.

– Jag stod och jobbade när han kommer bakifrån och börjar trycka sig mot mig och grymta och låtsas att han har samlag tills han får ett stånd ute i restaurangen, har Jennie Hammar sagt.

– Han drog ner byxorna och visade hela sitt kön för mig och några manliga kockar i restaurangköket. Helt oprovocerat, har en tidigare anställd sagt.


LÄS MER: Fler kvinnor träder fram – vittnar om krogprofilen

"Han 'råkade' visa bild på din penis"

Samma kvinna har berättat att krogprofilen var besatt av en annan anställd kvinnas bröst, och att han satte henne att arbeta på särskilda stationer för att de skulle "sälja" på hennes bröst.

En annan kvinna, som jobbat med mannen på en annan arbetsplats, har berättat:

– Han bläddrade i sin mobil och skulle visa mig en bild på sitt lantställe. I stället "råkade" han visa en bild på sin erigerade penis. Någon dag senare "råkade" han visa en nakenbild på en kvinna.


LÄS MER: Jennie Hammar: Han stoppade ner handen i mina trosor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.