Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Harvey Weinstein smittad av coronaviruset

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Harvey Weinstein är dömd till 23 år fängelse.Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Harvey Weinstein dömdes till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Nu har filmmogulen testats positivt för det nya coronaviruset i fängelset, skriver Press Republican med hänvsining till källor inom Kriminalvården. 

Skandalen kring Harvey Weinstein blev startskottet för metoo-rörelsen som spred sig över hela världen. 

Tidigare i år fick också filmmogulen sin dom: 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp. Harvery Weinstein fördes strax efter domen till sjukhus efter att ha fått högt blodtryck och bröstsmärtor. 

Nu har den våldtäktsdömda amerikanen drabbats av coronaviruset, skriver Press Republican.  

Enligt sajten är han just nu isolerad på anstalten Wende Correctional Facility utanför Buffalo. 

Tjänstemän nära fängelset uppger att man tror att Weinstein var smittad när han flyttades från ökända Rikers Island till sitt nya hem. 

75 kvinnor anklagade Weinstein för övergrepp

Uppgifterna är inte bekräftade med hänvisning till sekretess, däremot bekräftar anstalten att två fångar blivit smittade. 

Totalt har 75 kvinnor trätt fram och anklagat Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. Under rättgången vittnade totalt sex kvinnor mot honom.

Redan i slutet på februari kom domen efter över en månads rättegång. Juryn dömde då filmproducenten skyldig för ett fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt övergrepp. Enligt amerikansk lag kunde Weinstein ha fått upptill 29 års fängelse för dessa två brott han dömts för. Filmproducentens advokater i sin tur yrkade på lägsta tänkbara påföljd – nämligen fem års fängelse.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

LÄS MER: Frågor och svar om corona 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.