Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: De tävlar i Melodifestivalen 2022

Robin Bengtsson.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES
Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen.
Foto: MIKAEL PERSSON / STELLA PICTURES

Den tidigare Mello-vinnaren Robin Bengtsson och Liamoo är klara inför Melodifestivalen nästa år.

Det uppger källor för Aftonbladet

Robin Bengtsson och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen är två av 14 artister som är klara inför nästa års tävling, skriver Aftonbladet. Men enligt tidningen är det fortfarande 14 låtar som väntar på att få klartecken från SVT.

– Det är en stark poplåt som passar honom perfekt och tv-publiken gillar honom, så han borde ha stor chans att ta sig till final, berättar källan om Robin Bengtssons tävlingsbidrag. 

Robin Bengtsson och Liamoo slog igenom i TV4:s ”Idol”. Bengtsson hamnade på en tredjeplats i talangtävlingen 2008 och rapparen Liamoo kammade hem vinsten för snart fem år sedan. 

Fjärde gången 

Bengtsson är en veteran i Mello-sammanhang och har deltagit inte mindre än tre gånger. 2016 tävlade han med låten ”Constellation Prize” och året därpå gick han vidare till Eurovision med låten ”I Can't Go On”, som slutade på en femte plats.

Liamoo har tävlat i Melodifestivalen två gånger tidigare. Första gången var 2018 med låten ”Last Breath” som tog sig till final. Året därpå slutade han på en tredjeplats i finalen tillsammans med Hanna Ferm och låten ”Hold You”. 

– Det har skickats in flera låtar med kända låtskrivare åt Liamoo, men jag vet inte vilken det landade i till slut, men att han är klar är helt säkert, uppger en källa.

Melodifestivalen 2022 har premiär 5 februari med den första deltävlingen från Malmö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.