Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Danny Saucedo deltar i Melodifestivalen

Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Danny Saucedo, Eric Saade och Anton Ewald ställer upp i Melodifestivalen 2021, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Han ska själv ha tagit kontakt med Christer Björkman och sagt att han har en låt som han vill tävla med, säger en anonym uppgiftslämnare till tidningen och syftar på Danny Saucedo.

Nu kan Danny Saucedo, 34, och Eric Saade, 30, ställas mot varandra i tävlingen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Även Anton Ewald, 27, uppges vara klar för Melodifestivalen nästa år till tidningen.

Saucedo förlorade mot Saade

Danny Saucedo och Eric Saade ställde båda upp under eget namn 2011. Danny Saucedo och låten ”In the club” kom då tvåa. Vinnare av hela den svenska tävlingen var Eric Saade och låten ”Popular”. 

Året efter kom Saucedo två igen med bidraget ”Amazing” efter Loreen och ”Euphoria”.

I efterhand har han berättat om hur han gick i terapi efter tävlingen. Han berättar om känslorna efter den stora besvikelsen i ”Hellenius hörna” 2019.

– Jag var så tvärsäker på att jag skulle ta hem det här. Jag var helt bombis. Det är här en dans på rosor. Sen blev jag bara knockad en fantastisk artist.

Båda har varit programledare

Danny Saucedo har också deltagit i Melodifestivalen som del i gruppen EMD och som låtskrivare för Molly Sandéns bidrag ”Youniverse” 2016.

Förutom vinnarbidraget ”Popular” har Eric Saade deltagit även 2010 och 2015. Då med ”Manboy” och ”Sting”. 

Båda artisterna har också varit programledare för Melodifestivalen.

Även Jessica Andersson och Klara Hammarström finns bland artisterna som är klara för Melodifestivalen 2021, enligt Aftonbladet uppgifter.
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.