Anna Anka spänner musklerna och det kanske behövs, för enligt norska Se & Hör är nämligen Anka klar för norska "Skal vi danse", motsvarigheten till svenska "Let´s dance." Foto: Thomas Engsstrom
Anna Anka spänner musklerna och det kanske behövs, för enligt norska Se & Hör är nämligen Anka klar för norska "Skal vi danse", motsvarigheten till svenska "Let´s dance." Foto: Thomas Engsstrom

Uppgifter: Anna Anka i norska Let's dance

Publicerad
Uppdaterad
Hör och häpna: Anna Anka ska dansa.
I direktsänd tv.
Enligt norska medier är hon nämligen klar för "Let's dance".
Dagbladet.no skriver att deltagarna i den kommande säsongen av "Skal vi danse" - den norska motsvarigheten till "Let's dance" - ska presenteras i augusti.
Men redan nu säger sig norska tidningen Se & Hör veta att Anna Anka kommer att vara en av de som hoppas dansa sig in i tv-tittarnas hjärtan.
Motståndet?

"Säger ingenting"

Jo, schlagersångerskan och Eurovision-deltagaren Stella Mwangi samt en rad andra norska profiler är de som tydligen ska mäta kunskaperna i cha-cha-cha, samba, kanske till och med tango, med Anna Anka.
Dagbladet.no skriver dock att det från officiellt håll ännu inte är klart att de norska tittare kommer att få njuta av en dansande Anna Anka när de bänkar sig framför tv-apparaterna.
- När det gäller deltagarna i årets "Skal vi danse", så säger vi ingenting för närvarande, säger norska TV2:s kommunikationschef Aleksander Valestrand.

"Kunna vara kul"

2009 berättade Anna Anka för Expressen att produktionen bakom svenska "Let's dance" ska ha uppvaktat henne för att binda Anka till säsongen som gick 2010.
- De på "Let's dance" vill att jag ska vara med och jag tror att det skulle kunna vara en kul grej för mig att visa upp mig i, sa hon då.
Av det blev det dock inget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag