Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Anders Bagge klar för Melodifestivalen

Tv-profilen och låtskrivaren Anders Bagge tävlar som artist nästa år, uppger Aftonbladet.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
”Idol”-domaren Anders Bagge är klar för ”Mello” 2022.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Oväntade namnet kommer som en chock för många i branschen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Melodifestivalens största chock?

Tv-profilen och låtskrivaren Anders Bagge tävlar som artist nästa år, uppger källor för Aftonbladet. 

”Idol”-domaren Anders Bagge är klar för Melodifestivalen 2022. Det oväntade namnet kom som en stor förvånig för många, skriver tidningen.

– Ja, det stämmer. Han är med. Jag kunde inte tro det först när du frågade, men det är faktiskt så, säger en person med insyn i tävlingen. 

Den kände låtskrivaren, som står bakom hits åt både Céline Dion och Madonna, kommer göra debut som tävlande artist i Mello-sammanhang. Men han har tidigare varit med och producerat låtar i Eurovision Song Contest. 

Bagge sitter sedan 2008 som medlem i ”Idol”-juryn och är en verksam profil på TV4. Att han nu kommer synas i den konkurrerande kanalen är också förvånande för flera i tv-branschen. 

– Att TV4 godkänner det gör mig väldigt förvånad. De kanske ser det som bra reklam, men SVT och TV4 brukar vara väldigt ogenerösa mot varandra och nekar ibland sina egna profiler att vara med i den andra kanalens talkshower, som ”Skavlan” och ”Hellenius hörna”.

Aftonbladet kan även avslöja att rockbandet Lillasyster kommer tillbaka till tävlingen nästa år. Även Malin Christin Johansson och Cornelia Jakobsdotter Samuelsson ska vara klara för ”Mellon”, enligt uppgiftslämnare. 

Berättade om scenskräcken 

Det kommer dock inte bli första gången tittarna får höra Anders Bagges sångröst i tv. Tidigare i våras medverkande han i TV4:s succéprogram ”Masked Singer”, där han var utklädd till sjöbjörn. 

I programmet berättade tv-profilen om scenskräcken och hur han tackade nej till att sjunga med Celine Dion. 

– Självkänslan är helt i kras men efter det här kanske jag vågar, berättar Anders Bagge för panelen.

Vem vet, kanske var det sjöbjörnen som fick Bagge att våga till slut. 

Se mer:

Rapaport om vad vi har att vänta i Gåsmammans sista säsong

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.