Uppgifter: Alicia Vikander i ny ”Tomb Raider”-film

Alicia Vikander lär snart synas på bioduken igen.
Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Nättidningen Deadline menar att man börjat planera för en ny ”Tomb Raider”-film.
Foto: /IBL / /IBL SCOPE FEATURES

Alicia Vikander lär snart synas på bioduken igen.

Det uppger nättidningen Deadline – som menar att man börjat planera för en ny ”Tomb Raider”-film.

Det verkar som att biopubliken kommer att få återse Alicia Vikander, 30, i rollen som Lara Croft. Enligt uppgifter till Deadline ska filmbolagen MGM och Warner Bros bestämt sig för att anlita Amy Jump som manusförfattare till en ”Tomb Raider”-uppföljare. Hollywood-tidningen uppger också att Alicia Vikander ska vara en beundrare av hennes manus.

Den senaste ”Tomb Raider”-filmen fick ett blandat mottagande av kritikerna. Men den svenska skådespelaren hyllades för sin rollgestaltning och enligt vissa recensenter var det hon som gjorde filmen sevärd.

Deadline uppger nu också att Alicia Vikander är påtänkt för huvudrollen – igen.

– Jag älskade att ta mig an rollen som Lara. Så vi får se. Om det finns en publik för det så är jag gärna med, sade Vikander i en intervju med Gamespot förra året.

Vikander gick in hårt för rollen

30-åringen tränade extremt hårt inför sin roll som arkeologen Lara Croft till förra filmen. Stjärnan höll sig även en strikt diet, med fem till sex måltider om dagen som var tillagade och uppvägda av hennes privatkock. Skådespelerskan gjorde sina stunts själv, ökade sin muskelmassa med fem kilo, och tränade sig till ett stenhårt åttapack.

”Tomb raider” spelade också in rejält med pengar – 274 miljoner dollar. Handlingen var löst baserad på det rebootade spelet från 2013.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.