Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Mede högaktuell att ta över ”Let's dance”

Petra Mede tar över som programledare för ”Let's dance”, enligt uppgifter till Expressen.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Tilde de Paula Eby och David Hellnius ledde ”Let's dance” i flera år tillsammans.Foto: MAGNUS RAGNVID / TV4

Petra Mede är högaktuell för att ta över rollen som programledare i ”Let's dance”, enligt uppgift till Expressen.

Tidigare duon David Hellenius och Tilde de Paula Eby lämnade dansprogrammet efter förra säsongens final.

– Vi ser fram emot att få återkomma med alla spännande detaljer kring hur programmet kommer se ut längre fram”, säger TV4:s presschef Louise Ekman, som varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om Mede.

Det var i finalen av vårens säsong av ”Let's dance” som programledarduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby meddelade i direktsändning att de inte återvänder som programledare 2021. David Hellenius hade då lett dansprogrammet sedan starten 2006, tillsammans med först Agneta Sjödin, sedan Jessica Almenäs och slutligen Tilde de Paula Eby.

Nu är Petra Mede högaktuell för att över rollen som programledare i ”Let's dance”, enligt uppgift till Expressen. Programledaren har tidigare uttryckt sin önskan att vara med och tävla i ”Let's dance”, något hon hindras från av en gammal ryggskada – men nu verkar hon alltså kunna bli programledare i stället.

TV4:s kryptiska besked: ”Ser fram emot att återkomma”

Petra Mede gick till TV4 2018, och har programlett tre säsonger av direktsända ”Stjärnornas stjärna”, där artister tävlar mot varandra i olika musikgenres. Mede programledde också nyligen ”Kristallen”, som hölls på TV4 i år.

Expressen har sökt TV4 om uppgifterna, som varken vill bekräfta eller dementera att Petra Mede tar över ”Let's dance”.

– Roligt att ”Let’s Dance” väcker intresse! Det blir vi på TV4 så klart väldigt glada över, och vi ser fram emot att få återkomma med alla spännande detaljer kring hur programmet kommer se ut längre fram”, säger TV4:s presschef Louise Ekman.

 

Expressen har sökt Petra Mede för en kommentar.

Hör programledaren när han för första gången berättade om beslutet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.