Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppdraget: Alexander Skarsgård väljs in i Oscarsakademien

Alexander Skarsgård är invald till Oscarsakademin.Foto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO
Alexander Skarsgård är för många förknippad med filmer som bland annat ”The legend of Tarzan” och ”Melancholia”.Foto: TT NYHETSBYRÅN / VILHELM STOKSTAD
Bland annat stjärnkompositören Ludwig Göransson vann tidigare i år tog hem en Oscarsstatyett för musiken till ”Black Panther”.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Författaren John Ajvide Lindqvist har skrivit ”Gräns” och ”Låt den rätte komma in”.Foto: MIA AJVIDE / ORDFRONT

Alexander Skarsgård har blivit invald till Oscarsakademin.

Nu är listan på de nya medlemmarna klar – 842 nya medlemmar från 59 olika länder, skriver Hollywood reporter. 

Skådespelaren får sällskap av flera andra svenskar.

Under måndagen kom nyheten att Oscarsakademin bjuder in 842 nya medlemmar. Bland dessa finns bland annat den svenska skådespelaren Alexander Skarsgård, 42, rapporterar Hollywood reporter.

Bland de nyinvalda medlemmarna finns personer från 59 olika länder och lika mycket kvinnor som män. Bland de artister och skådespelare som valts ut finns bland annat skådespelaren Tom Holland, främst känd från filmer som ”The Impossible” och som superhjälten Spider-Man i ”Captain America: Civil War”, artisterna Lady Gaga och Adele samt skådespelaren Claire Foy,  främst känd för sin roll som drottning Elisabeth i filmen ”The crown”.

På listan står alltså även svensken Alexander Skarsgård. Skådespelaren är för många förknippad med filmer som bland annat ”The legend of Tarzan” och ”Melancholia”.

Alexander Skarsgård invald efter långa karriären

Alexander Skarsgård är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och läkaren My Skarsgård. Skådespeleriet tycks rinna i blodet, då även hans bröder Gustaf, Bill och Valter Skarsgård är aktiva inom skådespeleri.

Det var nu många år sedan Alexander Skarsgård slog igenom internationellt. Skådespelaren var på semester i Los Angeles för att hälsa på pappa Stellan Skarsgård när han av en slump gjorde an audition för filmen ”Zoolander” år 2001. Han fick rollen men har tidigare berättat att det efter det tog ett tag innan karriären tog fart på riktigt.

– Sedan hade jag fyra år av depression. Jag lämnade Sverige för att jobba i Hollywood, och tillbringade tre år med att göra ingenting, utan ett enda jobb, har Alexander Skarsgård tidigare sagt i brittiska Magic Radio.

I dag är Skarsgård en av de stora skådespelarna på vita duken och har vunnit bland annat en ”Golden glode” och en ”Emmy” för rollen i ”Big little lies” som släpptes 2017.

Fler svenskar invalda

Inte heller är Alexander Skarsgård den enda svensken som i veckan bjudits in till Oscarsakademin. Tillsammans med honom har även bland annat stjärnkompositören Ludwig Göransson som tidigare i år tog hem en Oscarsstatyett för musiken till ”Black Panther”, Göran Lundström som var nominerad till en Oscar i kategorin ”Bästa mask” för filmen ”Gräns” och författaren John Ajvide Lindqvist som skrivit ”Gräns” och ”Låt den rätte komma in” fått en inbjudan, skriver Moviezine.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.