Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uno Svenningssons nya beslut: Då slutar han

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uno Svenningsson har varit artist i 35 år – och han har inga planer på att sluta. 

Efter ”Så mycket bättre” har han fått ett uppsving i karriären, och publiken på spelningarna är yngre.

– Vårturnén nu hade fulla hus i princip överallt, och framför allt på sommarspelningarna och festivaler har man sett en lite yngre publik, säger Uno Svenningsson.

I 35 år har Uno Svenningsson stått på scenen – sedan mitten på 80-talet har han inte gjort något annat än musik. 

Arbetet på fabrik är ett minne blott. 

– Jag jobbade på fabrik i fyra-fem år, sen blev det halvtid ganska snabbt, sen bara nån timme, komma och gå lite, säger Uno Svenningsson. 

Uno Svenningssons låt blev en hit

Han har inga planer på att sluta med musiken. 

– Jag tror inte man kommer sluta. Det är så länge kroppen håller, rösten håller, så länge man tycker det är roligt. Rösten har funkat bra, jag har inga problem med den. Jag sjunger till och med originaltonarterna fortfarande.


LÄS MER: Tittarnas ilska – efter beslutet i programmet


Han har haft en rad hits genom åren – den senaste är tolkningen av Anders Wendins (Moneybrother)låt ”You'll be sorry”, som i Uno Svenningssons tappning heter "Du kommer ångra det här".

– Jag fick ju en hit där, den har gått väldigt mycket. Vårturnén nu hade fulla hus i princip överallt, och framför allt på sommarspelningarna och festivaler har man sett en lite yngre publik. Det kan man se på streaming också, det är väl de som håller på med det. 

”Så mycket bättre” – ett lyft i karriären för Uno Svenningsson

Det var i ”Så mycket bättre” som Uno Svenningsson först framförde låten – och medverkan i programmet har gett en tydlig effekt i karriären, säger han, med mer folk på spelningarna.


LÄS MER: Sabina Ddumba hyllas för sin version av "Vågorna" i "Så mycket bättre"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.