Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unika deckarnoveller
– bara med Söndag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Behöver du spänning i höstmörkret?

Då har Expressen Söndag lösningen för dig!

Under nio veckor kommer lika kända författare att skriva vinterdeckare – exklusivt för Expressen Söndag.

Här ser du vilka författare som kommer medverka.

11 november

Camilla Grebe och Åsa Träff, Wahlström och Widstrand.
Systrar som debuterade 2009 med "Någon sorts frid", den första av hittills tre böcker om psykologen Siri Bergman. Vid sidan av skrivandet driver Camilla ett konsultföretag, medan Åsa är psykolog.
Senaste bok: "Innan du dog".

18 november

John Ajvide Lindqvist, Ordfront.
Trollkarlen och ståuppkomikern som blev prisbelönt skräckförfattare. John Ajvide Lindqvists böcker har getts ut i 29 länder, däribland USA, Kina och Australien. Boken "Låt den rätte komma in" har filmatiserats både i Sverige och i USA.
Senaste bok: "Tjärven".

25 november

Helene Tursten, Piratförlaget.
Skapare av Irene Huss, kriminalinspektören som är huvudkaraktär i tio böcker och tolv filmer. Arbetade först som kirurgsjuksköterska och sadlade sedan om till tandläkare. Debuterade som författare 1998.
Senaste bok: "I skydd av skuggorna".

2 december

Malin Persson Giolito, Piratförlaget.
Debuterade 2008 med "Dubbla slag", som handlar om en ung jurist vars karriär tar slut när hon blir mamma. Malin Persson Giolito är bosatt i Bryssel, där hon arbetar som jurist på Europeiska kommissionen.
Senaste bok: "Bortom varje rimligt tvivel".

9 december

Arne Dahl, Bonnierförlagen.
Arne Dahl, pseudonym för Jan Arnald, är en av Sveriges mest etablerade deckarförfattare. Böckerna har översatts till fler än 25 språk och sålt i mer än 2 miljoner exemplar. De populära böckerna om A-gruppen har nyligen filmatiserats.
Senaste bok: "Hela havet stormar".

16 december

Björn Hellberg, Lind & co
Skriver om kriminalkommissarien Sten Wall, som hittills varit huvudperson i 20 böcker. Björn Hellberg är också känd från SVT:s "På spåret".
Senaste bok: "Skarprättaren".

23 december

Carin Hjulström, Bonnierförlagen.
Journalist och programledare som gjorde författardebut 2009, med romanen "Finns inte på kartan". Har gett ut tre böcker, som alla handlat om kvinnliga journalister.
Senaste bok: "Kajas resa - en roman om ett brott."


30 december

Jens Lapidus, Wahlström & Widstrand.
Brottmålsadvokat och succéförfattare. Debuten "Snabba cash", som skildrar Stockholms undre värld, har filmatiserats med Joel Kinnaman i huvudrollen som JW.
Senaste bok: "Mamma försökte".


6 januari

Ann Rosman, Damm förlag.
Skriver om kriminalinspektör Karin Adler. Böckerna utspelar sig i Marstrand, där Ann Rosman själv bor. Senaste boken är den fjärde i serien.
Senaste bok: "Mercurium".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.