Lisa Ajax och Oscar Zia firade tillsammans i natt. Foto: Sven LindwallLisa Ajax och Oscar Zia firade tillsammans i natt. Foto: Sven Lindwall
Lisa Ajax och Oscar Zia firade tillsammans i natt. Foto: Sven Lindwall
Oscar Zia lyckades skaka upp trycket i flaskan till explosionsnivå innan korken flög av. Foto: Sven LindwallOscar Zia lyckades skaka upp trycket i flaskan till explosionsnivå innan korken flög av. Foto: Sven Lindwall
Oscar Zia lyckades skaka upp trycket i flaskan till explosionsnivå innan korken flög av. Foto: Sven Lindwall
Lisa Ajax hade det lite svårare med sin alkoholfria flaska. Foto: Sven LindwallLisa Ajax hade det lite svårare med sin alkoholfria flaska. Foto: Sven Lindwall
Lisa Ajax hade det lite svårare med sin alkoholfria flaska.  Foto: Sven Lindwall
Skam den som ger sig – till slut kunde även Ajax vaska dryck. Foto: Sven LindwallSkam den som ger sig – till slut kunde även Ajax vaska dryck. Foto: Sven Lindwall
Skam den som ger sig – till slut kunde även Ajax vaska dryck. Foto: Sven Lindwall
"Jag ska bara njuta och vara med människor som jag tycker om". Foto: Sven Lindwall"Jag ska bara njuta och vara med människor som jag tycker om". Foto: Sven Lindwall
"Jag ska bara njuta och vara med människor som jag tycker om". Foto: Sven Lindwall
Vinnarna var superlyckliga och firade sina segrar tillsammans. Foto: Sven LindwallVinnarna var superlyckliga och firade sina segrar tillsammans. Foto: Sven Lindwall
Vinnarna var superlyckliga och firade sina segrar tillsammans. Foto: Sven Lindwall

Ungdomarnas sköna segerfirande i natt

Publicerad

Ungdomarna dominerade Melodifestivalens efterfest inatt.

Oscar Zia och Lisa Ajax skålade i champagne - när Ajax efter en lång kamp lyckades få upp sin alkoholfria flaska.

– Jag tycker det är skönt att de unga segrade, sa Oscar Zia på efterfesten i natt.

Vinnarna Oscar Zia, 19, och Lisa Ajax, 17 slog till med en ungdomsskräll och vann Melodifestivalens tredje tävling i Norrköping under lördagskvällen. Efter vinsten begav de sig till artisthotellet och Melodifestivalens efterfest där de festade tillsammans.

Oscar Zia berättade att Lisa Ajax var den enda som kunde förstå hans känslor på efterfesten.

– Det är så svårt att beskriva hur det känns. Vi har gått igenom samma sak under veckan, därför är det så skönt att ha någon som man bara kan krama om. Vi känner samma saker, det är en sådan urladdning och nu är det bara att njuta, sa han och fortsatte:

– Jag tycker det är skönt att de unga segrade.

 

 

LÄS MER: Skyhöga prislappen för After Darks galna show

 

 

Lisa Ajax: "Ska njuta"

Tillsammans delade vinnarna på champagne och kindpussar, även om Lisa Ajax hade svårt att få upp sin flaska för att vaska den över festglada artister.

– Jag är inte van, och jag blev så orolig för man kan ju verkligen förstöra grejer. Det var lite nervöst, men det gick ju tillslut.

Lisa Ajax anlände till efterfesten med sitt, som hon kallade det, "dream team".

– Jag ska bara njuta och vara med människor som jag tycker om. Min kompis är här, inte familjen.

 

 

LÄS MER: 9-åriga Sigrids skämt om Henrik Schyfferts relation

 

 

Oscar Zias champagnefest

Oscar Zias festplan innehöll rejäla mängder champagne.

– Jag ska fira med alla mina vänner och syskon som är här, och massa skumpa.

Swingfly, som fick lämna tävlingen för gott, anlände till efterfesten allra sist och han gick lika snabbt som han kom.

– Jag ville bara in och säga hej och hejdå.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag