Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Unga mammor”-profilernas livsförändringar – så gick det sen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linn med dottern Tindra.
Foto: TV3.
Sophie med sonen Aiden.
Foto: TV3.
Julia och Johan tillsammans med barnen Juno och Nenja.
Foto: TV3.
Johan och Julia.
Foto: TV3.
Pelle.
Foto: TV3.
Linn Andersson
Foto: NENT
Sophie Andersen
Foto: NENT
Julia Mindell
Foto: NENT
1 / 9

Den femte säsongen av Viafrees succéserie ”Unga mammor” har nu kommit till sitt slut. I samband med säsongsavslutningen sänds även ett bonusavsnitt, där vi får återse några av programmets oförglömliga mammor.

Linn Andersson

Linn Andersson, 21, från Örebro har synts i 3 säsonger och blivit en stor tittarfavorit. Sedan vi senast såg henne och dottern Tindra, 1,5 år, har det skett en del stora förändringar i livet. Linn och den dåvarande fästmannen Marcus, 20, har separerat och har numera dottern halva tiden var.

– Det största som har hänt är väl att nu är det alltså jag och Tindra som är en familj själva liksom, säger Linn Andersson.

Relationen till ex-pojkvännen ser i dag bra ut, hon beskriver att de kan umgås tillsammans med Tindra och att det trots att det är jobbigt att inte få ha dottern hos sig hela tiden är skönt att samarbetet fungerar bra.

Linn Andersson arbetar i dag heltid med sina sociala medier. Hon beskriver att hon hade ganska mycket följare redan innan programmet men att det är många som trillat in efter att ha sett henne i ”Unga mammor”. Själv tror hon att det är att hon inte bryr sig om vad andra tycker, utan lever ett ganska annorlunda liv och inte följer normen som lockar folk.

– Det är nog det som är intressant att jag lever ett så annorlunda liv jämfört med många andra i min ålder lever.

Att kunna arbeta med sina sociala medier gör det möjligt att styra över sin tid, berättar Linn. Något som gör att hon får mer tid med dottern.

– Jag kan ha min dotter kortare tid på förskolan och får mer tid för henne och sedan försöka jobba på massa när hon är hos sin pappa. Det känns så himla lyxigt, jag är så tacksam verkligen, beskriver Linn Andersson.

Efter separationen med Marcus har Linn dejtat en del. Bland annat träffade hon en kille under några månaders tid, innan det tog slut. Uppbrottet tog hårt på Linn som säger att hon i nuläget längtar efter ett förhållande men att hon inte tänker leta efter en kille bara för att ha någon.

– Det får komma när det kommer men gärna snart, säger Linn Andersson och skrattar.

I framtiden kan Linn Andersson absolut tänka sig att vara med i tv igen, bland annat finns det möjlighet till en ”come back” i ”Unga mammor”. Hon förklarar att det var så trevligt att spela in ”Vad hände sen”-avsnittet och att hon skulle tacka ja om hon fick frågan att medverka igen.

– Sedan hade jag ju kunnat vara med i ensam mamma söker, men jag har inte sett att de söker någon till det jag vet inte om de ska göra det i år men det hade varit kul.


Sophie Andersen

Sophie Andersen, 21, var med under programmets fjärde säsong med sonen Aiden, 1,5 år, och dåvarande pojkvännen Pelle. Ett tag efter inspelningarna separerade hon och Pelle, något som hon beskriver var ett tufft med nödvändigt beslut från hennes håll.

– Det tog väldigt hårt på oss båda två men jag har väldigt svårt för relationer så det gick bara inte av lite olika anledningar. Det var väldigt jobbigt för det var en person som man trodde att man skulle leva sitt liv med, förklarar Sophie Andersen.

Relationen till Pelle ser i dag bra ut, de har Aiden halva tiden var och hon beskriver att det har varit lite drama mellan dem personligen men att deras relation som föräldrar alltid varit stark. Något som har varit viktigt för henne för att Aiden ska få en bra relation med båda sina föräldrar.

– Det har alltid löst sig för i slutändan för bryr vi oss om varandra väldigt mycket och vill alltid det bästa för varandra.

Efter separationen har Sophie hunnit bli kär. Hon berättar att hon umgicks med en kille men att det efter ett års tid tog slut. Killen beskriver hon som en fantastisk person men förklarar att det även i den relationen var hennes psykiska ohälsa som kom i vägen.

Sophie Andersen förklarar att hon har haft mycket psykisk ohälsa, något som hon även varit öppen med under sin tid i ”Unga mammor”. Att dela med sig av så privata saker i tv har varit både roligt och jobbigt, menar Sophie. Hon har fått mycket meddelanden från personer som hjälpts av hennes historia.

– Jag är helt chockad över hur mycket kärlek jag har fått, säger Sophie Andersen.

Sedan inspelningarna har hon sökt hjälp för sin psykiska ohälsa och hon beskriver att det har blivit mycket bättre under den senaste tiden.

– Just nu tar jag bara en dag i taget, försöker få bukt på min psykiska ohälsa och vara världens bästa mamma åt Aiden och liksom ta ett mål i taget, säger Sophie Andersen. 


Julia Mindell

Julia Mindell, 21, såg vi senast under säsong 2 av ”Unga mammor”. Då såg vi Julia tillsammans med dottern Nanja och pojkvännen Johan, som då avtjänade ett fängelsestraff. Sedan programmet har nu Johan kommit ut från fängelset och det gifta paret har fått ytterligare ett barn, sonen Juno som i dag är 10 månader.

Att familjen nu åter är samlad är något som är väldigt skönt, förklarar Julia Mindell. Hon beskriver att hon var ensam i föräldraskapet under Nanjas första år och att det är skönt att nu vara två föräldrar i vardagen. 

– Det känns väldigt skönt, han missade ju första året med vårt första barn så det var jobbigt att få tillbaka den relationen mellan dem, säger Julia Mindell och fortsätter:

– Hon har ju alltid träffat honom men det är ju inte riktigt samma nu från början det blir ju väldigt annorlunda, vår son tyr sig ju på ett annat sätt till Johan.

”Unga mammor”-profilen förklarar att Nanja är en så kallad ”high need baby”, vilket innebär att hon tyr sig oftast till en person. I detta fall Julia, vilket har gjort att de fått jobba på att bygga upp relationen mellan Nanja och Johan. För att bygga upp relationen mellan far och dotter anmälde de Nanja till danslektioner som Johan följer med på och i dag har de en stark relation.

Julia Mindell har under flera år varit sjukskriven på grund av sin psykiska ohälsa men nu är målet att hon ska börja arbeta efter föräldraledigheten. Något hon längtar efter samtidigt som det finns en viss oro då hon på grund av sin psykiska ohälsa inte tål stress så bra. Även att behöva lämna sonen på förskolan i så ung ålder är ett orosmoment säger Julia och förklarar att Nanja på grund av svårigheterna att skola in henne inte började förrän vid 2 års ålder.

– Det ska bli skönt på ett sätt att liksom sakna dem lite mer men samtidigt så kommer det bli jobbigt för Juno ska börja på förskolan. Det gör lite ont i hjärtat men barnen kommer gå tillsammans, säger Julia Mindell.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.