Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Underworld: Awakening

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Theo James och Kate Beckinsale i den svenskregiserade filmen "Underworld: Awakening".

VAMPYRACTION.

USA.

Av: Måns Mårlind, Björn Stein.

Med: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michal Ealy, Theo James, India Eisley.

Längd: 88 minuter.


Den ryska "Wanted"-regissören Bekmambetov är inte unik med att köra epilepsihastighet på duken. Nu har den svenska regiduon Måns  Mårlind och Björn  Stein gett sig på en blodig varulvsslakt i adhd, till pulserande ljus och goth-electromusik.

"Underworld: Awakening" är den fjärde filmen i serien om ett krig mellan vampyrer, människor och lykaner, en sorts vilda varulvar. I fuktiga mörka kloaker slungas de söndertrasade bestarna runt när de gör upp med varandra.


Huvudpersonen Selene, är en vampyr. Hon vaknar upp i ett labb efter att ha varit nedfrusen i 15 år. Det sista hon minns är att hon försökt rädda sin stora kärlek, varulven Michael undan en explosion. Hon ger sig ut för att hitta honom, men möter i stället sin 14-åriga dotter.

Upplägget känns som ett tv-serieavsnitt. Handlingen är fragmentarisk och dialogen består till stor del av uppradande av information. Allt krut har istället lagts på action och vissa av scenerna är kreativt lösta. Den som vill ha en adrenalinkick utan pretentioner, kan få sig en dos.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.