Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulvaeus krav för en ABBA-comeback

Björn Ulvaeus
Foto: Patrik C Ã Sterberg
Abba när de var som störst.
Hela gänget samlat!
Foto: Per Kagrell

33 år efter Abbas splittring - nu berättar Björn Ulvaeus om vad som skulle krävas för en eventuell återförening.

– Någonting sådant som fick oss att tända och känna att: ”det här ska vi kanske göra”, säger han.

Om hela gruppen återförenas vid premiären låter han vara osagt.

Björn och Benny, Agnetha och Frida - tillsammans tog de världen med storm under 70- och 80-talen. Och musiken lever vidare, bland annat genom den nya musikalen "Mamma Mia! The party", som har världspremiär i Stockholm den 20:e januari.

Men även vänskapen mellan artisterna frodas. Björn Ulvaeus berättar att de har ständig kontakt och att de är goda vänner allihop.

Abba lever vidare

Många har hoppats på en återförening av Abba, nu berättar Björn Ulvaeus vad som skulle krävas för att en comeback skulle bli aktuell.

– Någonting sådant som fick oss att tända och känna att: ”det här ska vi kanske göra”… Men jag ser ingenting sådant, säger han.


LÄS MER: Björn Ulvaeus om sin fruktan inför döden


Björn Ulvaeus, som är producent för "Mamma Mia! The party", poängterar att han och Benny Andersson fortfarande skriver låtar tillsammans.

– Benny och jag samarbetar ju fortfarande, vi håller på att skriva låtar till, han ska ut med sin orkester på turné i sommar, och vi håller på att skriva lite nya låtar tillsammans, så vi har ju ständigt kontakt, säger han.

Och relationen till både Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad är god.

– Agneta och jag vi har ju barnbarn ihop, vi ses ju ofta vid födelsedagar och så där, vi har också ett väldigt bra förhållande. och Frida kommer till Stockholm ibland, då träffas vi. Vi är väldigt goda vänner alla fyra, säger Björn Ulvaeus.


LÄS MER: Ulvaeus avslöjande: "Känner att vi borde"


Abba-Frida: "Problemet är"

Tidigare har Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad berättat om hur hon ser på en återförening.

– Problemet är ju då att då ska man ut i hetluften igen. Jag tror inte riktigt att jag har lust eller nerv till det. Man ska utstå kritik, man ska utstå allt det här som vi gjorde när vi var unga. Men då kan man ta det på ett annat sätt, sade hon i "Vänligen Lars Lerin".Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Ellen Pan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.