Benny Andersson Foto: Johan JeppssonBenny Andersson Foto: Johan Jeppsson
Benny Andersson Foto: Johan Jeppsson
Björn Ulvaeus Foto: Johan JeppssonBjörn Ulvaeus Foto: Johan Jeppsson
Björn Ulvaeus Foto: Johan Jeppsson

Ulvaeus skriver låtar till Benny Andersson

Publicerad

Efter "Mamma Mia! The party"-premiären:

Nu ska Björn Ulvaeus skriva låtar till Benny Anderssons turné, skriver Sveriges Radio.

För första gången på många år stod alla fyra Abba-medlemmar på onsdagskvällen - Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus - återförenade på scen igen, för ett gruppfoto.

Det är ingen återförening på gång - men Björn Ulvaeus och Benny Andersson inleder ett nytt samarbete.

Sveriges Radio skriver att Björn Ulvaeus ska vara med och skriva låtar till Bennys turné med sin orkester i sommar.

50-årsfirande

Björn Ulvaeus berättar för radiokanalen att det är ett femtioårsfirande, det är nämligen 50 år sedan Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades.

– Vi säger så ja, säger han till radiokanalen.

 

LÄS MER: Eva Hamilton: Abba nära att återförenas

 

Björn Ulvaeus: Nej till återförening

Men även om hela Abba-gänget stod på scenen efter premiären av Björn Ulvaeus "Mamma Mia! The party" på Tyrol i Stockholm på onsdagskvällen tror inte medlemmarna att det blir någon återförening.

– Nej, det tror jag inte. Men vad vet jag, sådant kan jag inte svara på. Därför att vi slutade för så många år sedan, sa Benny Andersson när han fick frågan av Expressen.

Björn Ulvaeus svarade mer bestämt:

– Jag säger bestämt nej. Det är bra som det är, att folk kommer ihåg oss som vi var, den där energiska popgruppen.

 

LÄS MER: Här återförenas Abba på scenen i Sverige

 

Varit nära återförening

Samtidigt berättade SVT-vd:n Eva Hamilton att gruppen varit nära på att återförenas minst två gånger.

– Jag tror att jag under min tid som tv-chef har varit med om två väldigt seriösa ganska långt gångna försök som sen brast av olika skäl. Så där kommer det försökas om och om igen, sa hon då och fortsatte:

– Det har ju alltid funnits arrangörer, tillfällen eller program eller evenemang där man har sagt att nu är det väl dags att Abba återförenas. Och det är några gånger som det har varit ganska nära, det är min bedömning. Men kanske är det bra att vi behåller myten och minnet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag