Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulvaeus: ”ABBA släpper definitivt nya låtar i år”

Se världsartisternas hyllning till ABBA
ABBA-medlemmarna Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad.
Foto: OLLE LINDEBORG / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Björn Ulvaeus.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

ABBA-fansen har väntat i nästan 40 år – men nu lovar Björn Ulvaeus att deras väntan snart är över.

– ABBA släpper definitivt nya låtar i år, det är inte längre en fråga om det kommer att hända eller inte, det kommer att bli av, säger Ulvaeus till Herald Sun.

ABBA hade extraordinära framgångar på 1970- och 1980-talet. Låtar som ”Dancing Queen, ”Waterloo” och ”Fernando” toppade listor världen över.

 Men dubbla skilsmässor inom bandet ledde till att singeln ”The Day Before You Came”, som släpptes 1982, blev den sista låten som ABBA spelade in – trodde alla.

Men ABBA:s musik vägrade dö. Deras samlingsalbum ”Gold” som släpptes 1992 har sålt över 30 miljoner exemplar vilket gör det till en av de största skivförsäljningsframgångarna någonsin. ”Mamma Mia”-filmerna, skapade kring bandets låtar, bidrog till att ännu fler fick upp ögonen för ABBA.

Och 2018 kom det sensationella beskedet att de fyra ABBA-medlemmarna Benny Andersson, numera 74, Björn Ulvaeus, 76, Agnetha Fältskog, 71, och Anni-Frid Lyngstad, 75, hade gått in i studion igen tillsammans för första gången sedan 1982. 

– Vi är väldigt goda vänner. När vi fyra står tillsammans i studion för första gången på 40 år, efter allt vi varit med om... Det är svårt att beskriva, men vi har ett så starkt band mellan oss, säger Ulvaeus till tidningen.

” I Still Have Faith In You” och ”Don't Shut Me Down” är två av låtarna

ABBA har spelat in fem nya låtar. Två av titlarna är ” I Still Have Faith In You” och ”Don't Shut Me Down”. Men det har dröjt längre än väntat innan fansen fått höra dem.

ABBA hade egentligen tänkt släppa låtarna i samband med en hologramturné med ”abbatarer”, men detta sprack i samband med att coronapandemin lade all livemusik inför publik på is. Men nu är alltså fansens väntan snart över – det är ett löfte från Björn Ulvaeus.

Detta är ABBA

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.