Ulrika Jonssons svåra smärtor – tvingas till operation

Dejtens svidande kritik till Ulrika Jonsson
Foto: TOMMY PEDERSEN

Tv-profilen Ulrika Jonsson har tidigare berättat om hennes tuffa kamp mot ledgångsreumatism.

Nu berättar hon om den kommande operationen.

– Ett bevis på att min kropp faller samman, berättar hon för Daily Mail.

Svenskfödda tv-profilen Ulrika Jonsson, 54, är uppvuxen i Sollentuna men har gjort karriär i Storbritannien, bland annat som programledare och skådespelare. Hon är en av de mest kända tv-personligheterna i Storbritannien och har varit med i tv-program som ”Celebs go dating” och ”Gladiatorerna”.

Tv-profilen har tidigare berättat om sin svåra ledgångsreumatism, och för Daily Mail berättar hon att hon använt träning för att må bättre i kroppen. Bland annat träningsformen ”Zero gravity pilates”:

– Man använder ett hjälpmedel som ser ut att vara taget ur en ”Fifty shades of grey”-film. Träningen är gravitationslös vilket gör att man inte lägger för hård belastning på sina muskler, berättar hon för tidningen.

Hon fortsätter berätta att hon alltid sover med en kudde mellan benen, och har en varm vattenflaska i sängen för att massera musklerna. Ulrika berättar att det ofta tar emot att ta sig upp ur sängen eller ur bilen efter lång tid.

”Fick panik och blev rädd”

En höftoperation står nu inför dörren, vilket är ett tufft besked att hantera för tv-profilen. 

– Jag känner några som opererat sig till en ny höft, och de är äldre än mig. Det är inte någonting jag egentligen vill göra redan nu, berättar hon.

– Att kunna röra mig fritt är något jag värdesätter som en aktiv person. Jag fick panik och blev rädd, eftersom det är som ett bevis på att min kropp faller samman.

Ulrika Jonsson har tidigare berättat om smärtorna som ibland är så svåra att hon inte kan sova om nätterna. Hon har även berättat att smärtan påverkar hennes relationer.

– Att sova bredvid någon när du är vaken eller har ont är inte idealistiskt. Det kommer påverka dina relationer och människor runt dig och din förmåga att vara intim, berättade hon i april för tidningen The Sun.

Ulrika Jonsson bryter tystnaden om sin otrohet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.