Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska tv-profilens skräck – inför kärleksmötet med mannen

Tv-profilen Ulrika Jonsson berättar i The Mirror om sin otrohet och de stormiga relationerna.
Ulrika Jonsson utanför en tv-studio 2017.Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Ulrika Jonsson när hon 2003 gifte sig med Lance Gerrard, hennes andra make i ordningen.Foto: SUVAD MRKONJIC
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Den svensk-brittiska programledaren Ulrika Jonsson skriver i Daily Mail om hur hon i juni gick på dejt för första gången på 15 år.

För att mota hopplösheten och nervositeten i grind drack hon en rejäl grogg – och seglade ut på okänt vatten.

”Det slog mig att jag inte kunde se mig själv med en annan människa igen”, skriver Ulrika Jonsson i den brittiska tidningen.

Dejten ägde rum i juni tidigare i år och skildrades i kändisversionen av tv-programmet ”First Dates” på brittiska Channel 4

Tv-profilen Ulrika Jonsson skulle snart fylla 52 år och självförtroendet var kört i botten efter tre skilsmässor. Hon beskriver att hon kände sig för gammal och för känslomässigt skadad för att njuta av allt som en dejt innebär.

Men tv-bolaget berättade att överskottet skulle gå till en cancerkampanj – och erbjudandet var därför svårt att tacka nej till.

Ulrika Jonsson tackade ja.

Dejten ägde rum på ett hotell i italienska Neapel. Först när Ulrika satt på sitt rum och gjorde sig i ordning slog det henne vad hon stod inför. Hon kände sig oerhört nervös och hade samtidigt dragit på sig en bihåleinflammation.

”Jag hade känt mig extremt nervös och hopplös under så lång tid, utan någon aning om vem eller vad som skulle kunna göra mig glad igen. Det slog mig att jag inte kunde se mig själv med en annan människa igen”, skriver Ulrika Jonsson i Daily Mail.

Hon berättar att hon hade hoppat på första bästa plan hem igen om det inte hade varit för att både tv-team och dejt väntade på henne.

Kryptiska orden: ”Vi får se”

Ulrika Jonsson svepte en rejäl rom och cola och gick därefter för att möta sin dejt Paul. I Daily Mail beskriver hon honom som en några år yngre man med en fantastisk dialekt. De skrattade hela natten och Ulrika skriver att hon inte har haft så roligt på väldigt länge.

”Slog det gnistor? Kommer vi mötas igen? Det får du se”, skriver Ulrika till läsarna.

Avslutningsvis berättar tv-profilen att hon är stolt över att hon tog mod till sig och genomförde dejten – även om det berodde på groggen hon hällde i sig strax innan.

”Jag hoppas att andra kvinnor i min situation kan inspireras av vad jag gjorde. Det är utmanande att ge sig ut på okänd mark igen, men så länge man inte har löjligt höga förväntningar kan dejtande innebära väldigt positiva erfarenheter”.

Samtidigt skriver Ulrika Jonsson att hon aldrig mer kommer leta efter någon som ska göra henne fullständig.

”Jag känner verkligen att mitt liv är rikt och fullt: Jag har mina barn, mina vänner och min hund. Men när barnen växer upp kommer jag oundvikligen bli ensam igen. Det är verkligen underbart att ha någon att äta och skratta med, som jag blev påmind om i Italien”, skriver Ulrika.