Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulfs sista önskan – efter dödsbeskedet

Ulf avled tidigare i somras.
Ulf och Helena i ”Sofias änglar”Foto: Kanal 5 / Dplay
Helena säger att tv-inspelningen var det bästa som kunde hända – mitt i all sorg.Foto: Kanal 5 / Dplay
Ulf och Helena blev rörda när Sofia Wistam och kompani klev in i huset.Foto: Kanal 5 / Dplay
Sofia Wistam kramar om Ulf.Foto: Kanal 5 / Dplay
Ulf i ”Sofias änglar”.Foto: Kanal 5 / Dplay
Ulf rördes till tårar i programmet.Foto: Kanal 5 / Dplay
1 / 7

Ulf fick ett krampanfall under förra året, som visade sig bero på en obotlig hjärntumör.

”Sofias änglar” kom därför till undsättning – och hjälpte familjen att göra klart husrenoveringen.

– Det var nog en av de bästa sakerna som kunde hända, mitt uppe i all sorg, säger hans fru Helena till Expressen. 

Kanal 5-programmet ”Sofias änglar” inleder en ny säsong under onsdagskvällen, och då får Ulf och hans familj hjälp av Sofia Wistam och kompani.

Ulf fick ett krampanfall under förra året, som visade sig bero på en obotlig hjärntumör. När programmet spelades in så hade han bara månader kvar att leva – och i juni somnade han in.

Men före sin bortgång så ville han se till att hans familj skulle få ett fint hem att bo i – och då kommer ”Sofias änglar” till undsättning.

– Det var nog en av de bästa sakerna som kunde hända, mitt uppe i all sorg. Uffe kunde släppa all oro för huset, och de fel och brister som fanns. Han kunde komma till ro med vetskapen om att jag och barnen slapp ett stort problem. Det blev ett lugn för oss alla, och det har inneburit att dottern numera tar hem kompisar i stället för att försvinna bort till dom. Jag vill ju ha mina barn hemma, ännu mer sedan Uffe somnade in, och nu är dom det och det ger mig ett lugn. Jag hade aldrig kunnat fixa detta på egen hand, varken kunskapsmässigt eller ekonomiskt, säger hans fru Helena till Expressen.

Jobbat med stora musikstjärnor

Under hela sitt yrkesliv så har Ulf arbetat med ljus- och ljudriggning på stora evenemang. Han jobbade också som turnéledare, projektledare och produktionsansvarig. Ulf har åkt på världsturnéer med många stora stjärnor, och även arbetat med artister som Tomas Ledin.

Ulf hyllas av flera kändisar i en fin sekvens i programmet. Hur var det att vara med där? Hur kändes det?

– Att sitta i Globen och få se alla dessa människor på jumbotronen, både vänner & ”kändisar”, berätta så mycket fina saker om Uffe blev otroligt känslosamt för oss båda. Uffe ville så gärna göra ett ”avtryck” och jag tror att när han hörde alla dessa människor berätta om sina upplevelser med honom, så förstod han att han faktiskt hade gjort det. Det är en ynnest att få ha så många fantastiska människor i våra liv.

”Var väldigt glad under inspelningen”

Inspelningsprocessen var överlag en väldigt positiv upplevelse för familjen eftersom att man fick tänka på andra saker än sjukdomen. 

– Uffe var väldigt glad under inspelningen, det blev en positiv upplevelse under en tuff tid. Rädslan för anfall fanns hela tiden, och han fick ett par stycken under inspelningsperioden, men totalt sett så var allt positivt. Ingen av oss var väl direkt bekväma med att stå framför en tv-kamera, men alla som arbetade med programmet var hjälpsamma & trevliga så det gick bra. Uffe hade en förmåga att se positivt på saker och jag tror att det hjälpte honom mycket under sjukdomsperioden. Han sa ofta: ”krama livet”, och det försökte vi verkligen göra den sista tiden, så gott vi kunde, säger Ulfs fru Helena till Expressen.

”Sofias änglar” sänds onsdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.