Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulf Lundells son gifter sig med sin Maria

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maria Andersson och Love Lundell har levt ihop sedan hösten 2012. Nu är det dags att ta nästa steg i förhållandet.
Love Lundell 1988 med pappa Ulf och stora­syskonen Kalle och Sanna.
Foto: Ulf Sirborn
I mitten av mars gifte sig Uld Lundell med sin 26 år yngre kärlek, fotografen Sofia Möller.
Foto: Ylwa Yngvesson
Maria Andersson är sångerska i Sahara Hotnights.
Foto: Sven Lindwall

Rockikonen Ulf Lundells son, konstnären Love Lundell, 32, ska gifta sig med jämnåriga Maria Andersson, frontfigur i Sahara Hotnights.

Paret är mitt uppe i förberedelserna inför vigseln.

- Det är absolut roligt, säger sångerskan till EXTRA.

Kärleken spirar i den Lundellska familjen. Först gick pappa Ulf och gifte sig med sin 26 år yngre kärlek, fotografen Sofia Möller, i mitten av mars.

Nu är det sonens tur. Konstnären Love Lundell, 32, och Maria Andersson från Sahara Hotnights har varit skrivna på samma adress sedan i oktober 2012.

Och nu blir deras kärlek offentlig i och med bröllopet. Parets hindersprövning kom in till Skatteverket i slutet av januari - och för att den ska vara giltig ska bröllopet stå inom fyra månader.

Privata planer

Extra ringde så klart för att lyckönska paret.

- Tack för gratulationerna, säger Maria Andersson och tillägger att paret vill hålla bröllopsplanerna privata.

- Jag vill helst inte prata om det, jag vill hålla det för mig själv, säger hon.

Precis som sin pappa är Love Lundell lite av en ensamvarg. Om det har han berättat om i en intervju med tidningen Situation Stockholm förra året.

- Jag har min tjej och sedan kanske ett par riktiga vänner, men i övrigt tycker jag om att vara själv. Jag är väldigt blyg av mig också, sa han till tidningen då.

Love Lundell var inte bjuden på sin pappas vigsel i början av mars, inte heller hans syster Sanna Lundell - särbo med Mikael Persbrandt - var där. Rockikonen valde nämligen att gifta sig utan sina barn närvarande och har också öppet berättat om att han inte har någon nära kontakt med sin familj.

Samarbetat

- De bor ju i Stockholm, de har sina liv och det är inte alltid lämpligt att upprätthåla släktkontakter, har Ulf Lundell sagt i en tidigare intervju med Expressen.

Love och hans pappa har dock samarbetat flera gånger - bland annat var det sonen som gjorde omslaget till romanen "Allt är i rörelse".

Om Ulf Lundell kommer närvara vid sonens bröllop återstår att se.

LOVE EVAN LUNDELL

Ålder: 32 år.

Yrke: Konstnär, jobbar med kollage, akryl och olja. Beskriver sin konst som "maximalistisk".

Bakgrund: Son till Ulf Lundell. Har studerat vid Kunstakademiet i Trondheim. Har ställt ut på Lilje­valchs, Riche och ­Galleri Anna Thulin.

MARIA ELISABET ANDERSSON

Ålder: 32 år.

Yrke: Sångerska och gitarrist i Sahara Hotnights.

Bakgrund: Från Roberts­fors i Västerbotten, bildade Sahara Hotnights med tre kompisar 1992. Var förut tillsammans med Pelle Almqvist i The Hives.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.