Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ulf Lundells drag mot Camilla Läckberg – efter hämnden

Ulf Lundell donerar 20 000 kronor till organisationen ”Freezonen”. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg donerade 20 000 kronor för att bevara ”Kivik Art Centre”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Under förra veckan donerade författaren Camilla Läckberg 20 000 kronor för att bevara ett torn som Ulf Lundell kämpat för att få bort.

Nu donerar även Ulf Lundell 20 000 kronor, till en helt annan organisation, men menar att det inte finns ett samband.

”Summan verkar vara densamma. Men det är väl också allt. Det är en rejäl skillnad på syftet med donationerna”, skriver Ulf Lundell i ett mejl till Aftonbladet.

Efter att författaren Ulf Lundell kallat henne för ”litterär komposthög” i sin senaste bok ”Vardagar 2” valde författaren Camilla Läckberg att hämnas, på ett kreativt sätt.

På sin Instagram avslöjade hon att hon donerat 20 000 kronor till ”Kivik Art Centre”. Ett torn som Ulf Lundell de senaste tio åren har kämpat för att få ner.

”Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20 000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva 'Till Lena'”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Ulf Lundell donerar 20 000 kronor

Anledningen till att Ulf Lundell arbetat aktivt för att få ner betongtornet beror på att den som tar sig upp kan se hem till honom.

”Det är ju livets grinande ironi för mej att jag bosätter mej just här, eller där borta, på den gården för att få vara i fred, ladda batterier, undkomma offentligheten, och jag får ett vakttorn som närmsta granne”, ska Ulf Lundell ha skrivit i ett brev till överdomstolen enligt Ystads Allehanda år 2017.

Efter Camilla Läckergs donation har även Ulf Lundell donerat 20 000 kronor, till en helt annan organisation. Författaren har donerat pengarna till organisationen ”Freezonen”, som bland annat arbetar för att motverka våld mot flickor och kvinnor i sydöstra Skåne, skriver Aftonbladet.

Inget samband

I ett mejl till tidningen förklarar Ulf Lundell dock att det inte ska finnas något samband mellan de två donationerna. Han menar att han inte heller tagit del av Camilla Läckbergs inlägg på Instagram.

”Summan verkar vara densamma. Men det är väl också allt. Det är en rejäl skillnad på syftet med donationerna”, skriver Ulf Lundell i ett mejl till Aftonbladet och fortsätter:

”Jag har varken Facebook, Instagram eller Twitter eller nånting sånt. Jag har skrivmaskin. Och jag läser tidningarna selektivt.”

Expressen söker Ulf Lundell och Camilla Läckberg.