Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulf Lundell till angrepp mot Joakim Lundell: ”Parasit”

Karin Sörbring möter Joakim Lundell
Ulf Lundell har länge stört sig på att Joakim Lundell har tagit samma efternamn som han själv har.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Joakim Lundell, stor profil på Youtube.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ulf Lundell skriver om Jockiboi i sin nya bok ”Vardagar 3”.
Foto: MATTIAS HANSSON / IBL
Joakim ”Jockiboi” Lundell.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Redan för två år sedan gick Ulf Lundell till svidande attack mot Youtube-stjärnan Joakim Lundell för att han tagit samma efternamn som artisten och författaren.

Nu har det hänt igen.

”Varför bytte inte den djäveln till Strindberg istället eller vad som helst som inte fuckar upp min tillvaro”, skriver han i sin nya bok ”Vardagar 3”.

I veckan släpps Ulf Lundells nya bok ”Vardagar 3”, en uppföljning på de tidigare böckerna, som precis som den nya, bygger på Lundells dagboksurval.

Precis som 2018 stör sig Ulf Lundell på att youtubern Joakim Lundell drar till sig tidningsrubriker – något som enligt Ulf Lundell bäddar för missförstånd på grund deras gemensamma efternamn.

I boken tar Ulf Lundell upp en Aftonbladet-rubrik som lyder ”Lundell: Jag ville sända mitt eget självmord”.

”Det är snyltaren, parasiten, pilotfisken Jockiboi som har snott mitt efternamn, som han missbrukar, som AB missbrukar. Kan man stämma den djävla skithögen?”, skriver han bland annat och skriver vidare att det stör honom ”som fan att den där obegåvade ansiktstatuerade grabben med sitt jobbiga bihäng till brud kan få valsa runt och skapa sitt lilla drama”. 

”Fuckar upp min tillvaro”

På en annan sida i ”Vardagar 3” ger Ulf Lundell ytterligare ett exempel på en Aftonbladet-rubrik som rör Joakim Lundell:

”I AB: Rubrik, LUNDELL KNÄCKTES AV FRAMGÅNGEN.

Gjorde jag? Nej det gjorde jag inte, men en viss Joakim Lundell knäcktes, menar han. Här har vi alltså friåkaren, parasiten på mitt efternamn, gossen som inte orkade heta Jocke Berg som den eminente sångaren och kompositören i bandet Kent, men var då så, tycker han nog, skithäftig och bytte namn till Lundell. Varför bytte inte den djäveln till Strindberg istället eller vad som helst som inte fuckar upp min tillvaro, jag vill inte ha en ansiktstatuerad bloggare som pilotfisk”.

Joakim Lundell kommenterar Ulf Lundells utspel i en skriftlig kommentar:

”Jag har egentligen inget att säga om sånt larv. Om Ulf Lundell vill fokusera på att skriva om saker han inte riktigt har koll på så är det hans problem”.

Kritik redan 2018

2018, när Joakim Lundell fick veta att Ulf Lundell i boken ”Vardagar” gått till angrepp mot honom och konstaterat att ”det här landet inte är stort nog för oss”, reagerade Joakim Lundell med förvåning.

– Har han gjort det på riktigt? Jag får väl be om ursäkt. för jag är ingen infödd Lundell. Jag hette ju Berg från början, men jag ville komma bort från den uppväxten och det jag hade, sa han då till Aftonbladet.


Q&A: Jockes & Jonnas miljoner efter framgången

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.