Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Lundell släpper nytt album

Foto: MATTIAS HANSSON/TT / MATTIAS HANSSON TT NYHETSBYRÅN

Den folkkäre artisten Ulf Lundell, 69, släpper ett nytt album i oktober. 

Omaha ruff ska innehålla alternativa och naknare mixar, meddelar Ulf Lundell på sin hemsida på söndagen.

De sista tonerna från Ulf Lundells sommarturné har knappt hunnit lägga sig innan han meddelar att ett nytt album kommer släppas inom kort. 

I början av oktober släpper artisten det första utkastet till det som senare blev albumet Omaha och som släpptes 2008. 

Det nya albumet, som ska heta ”Omaha ruff” ska innehålla alternativa, naknare mixar och i ett fall även en låt med en helt annan titel och form”, meddelar Ulf Lundell på sin hemsida på söndagen.

Ulf Lundell dömdes för rattfylleri 

2019 har varit ett intensivt år för den folkkäre artisten. Utöver en lång sommarturné och arbetet med sin bok, dömdes artisten till skyddstillsyn efter att ha kört alkoholpåverkad i april. 

Vid tillfället slog en privatperson larm efter att ha sett Lundell befarat berusad bakom ratten. En polispatrull kunde sedan stoppa artisten som blåste 0,7 milligram i utandningsluften vilket motsvarar 1,5 promille i blodet. 

Körde rattfull i början av april. Togs av polis. Grovt, blåst 0,7. Djupt ångerfull... Stor skam. Totalt omdömeslöst. Men, livet måste trots allt gå vidare, så länge livet vill ha en. Tar mitt straff. Arbete som innan, bara lite krångligare logistiskt sett”, skrev Ulf Lundell om händelsen på sin hemsida.