Ulf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGRENUlf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN
Ulf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN
Ulf Lundell. Foto: EMIL NORDINUlf Lundell. Foto: EMIL NORDIN
Ulf Lundell. Foto: EMIL NORDIN

Ulf Lundell och Sofia skiljer sig

Publicerad

Ulf Lundell skiljer sig från hustrun Sofia Lundell.

Skilsmässoansökan inkom till Ystad tingsrätt under torsdagen.

Paret gifte sig i mars 2014.

Ulf Lundell, 67, och sambon Sofia Lundell, 41, (tidigare Möller, reds anm.) gifte sig i mars 2014. Nu skiljer sig paret, det framgår av en skilsmässoansökan som lämnats in till Ystads tingsrätt.

Ansökan kom in under torsdagen och paret har begärt att domen ska meddelas utan betänketid.

De blivande ex-makarna har dock ett fortsatt samarbete. Den 8:e september till 1 oktober har de en utställning på Vadstena konstgalleri.

 

LÄS MER: Ulf Lundell, 64, har gift sig med Sofia Möller 

 

Det var på sin sajt som Ulf Lundell i mars 2014 gav glädjebeskedet att han och kärleken Sofia Möller hade gift sig. Vigseln ägde rum i Simrishamns stadshus.

– Tack, det var roligt. För övrigt ska jag ut på turné i sommar och livet går vidare, sa Ulf Lundell när Expressen ringde för att gratulera till bröllopet.

När Sofia Lundell träffade sin blivande make arbetade hon som lärare på Agnesbergs folkhögskola i Göteborg. Hon tog tjänstledigt från skolan och flyttade till Ulf Lundells gård på Österlen 2011.

Fotade omslaget till Ulf Lundells skiva

Sofia Lundell fotograferade Ulf Lundell till hans omslag på "Allt är i rörelse", som kom i oktober 2011. Hon tog också bilderna till hans album "Rent förbannad" som kom ut 2012.

I en intervju med Expressen har Ulf Lundell kommenterat åldersskillnaden, 26 år, mellan honom och Sofia Lundell så här:

– Vi är ett väldigt bra par ihop, att bo så här på en enslig gård vid havet två pers är inte lätt, men vi klarar det. Vi går ur vägen för den andra. Jag motionerar på morgonen, hon på eftermiddagen, hon är vegetarian, det är inte jag. Man behöver inte hålla på och hänga på varandra i onödan.

Sofia Lundell: "Han målar och jag gör resten"

När Kvällsposten intervjuade Sofia Lundell, som driver Galleri Rockhead Art på Fabriksgatan i Simrishamn, där Ulf Lundells tavlor ställs ut, berättade hon om hur det var att arbeta ihop med sin make.

 

LÄS MER: Hon är Lundells nya sambo

 

Hon beskrev då arrangemanget som något av en prövning men tillade att paret har en ständig dialog och litar på varandra.

– Vi är ganska bra på att veta vad vi för roller, han målar och jag gör resten, sa Sofia Lundell då och skrattade.

Expressen söker Ulf Lundell och Sofia Lundell.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag