Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Lundell och Sofia skiljer sig

Ulf Lundell.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN
Ulf Lundell.
Foto: EMIL NORDIN

Ulf Lundell skiljer sig från hustrun Sofia Lundell.

Skilsmässoansökan inkom till Ystad tingsrätt under torsdagen.

Paret gifte sig i mars 2014.

Ulf Lundell, 67, och sambon Sofia Lundell, 41, (tidigare Möller, reds anm.) gifte sig i mars 2014. Nu skiljer sig paret, det framgår av en skilsmässoansökan som lämnats in till Ystads tingsrätt.

Ansökan kom in under torsdagen och paret har begärt att domen ska meddelas utan betänketid.

De blivande ex-makarna har dock ett fortsatt samarbete. Den 8:e september till 1 oktober har de en utställning på Vadstena konstgalleri.


LÄS MER: Ulf Lundell, 64, har gift sig med Sofia Möller 


Det var på sin sajt som Ulf Lundell i mars 2014 gav glädjebeskedet att han och kärleken Sofia Möller hade gift sig. Vigseln ägde rum i Simrishamns stadshus.

– Tack, det var roligt. För övrigt ska jag ut på turné i sommar och livet går vidare, sa Ulf Lundell när Expressen ringde för att gratulera till bröllopet.

När Sofia Lundell träffade sin blivande make arbetade hon som lärare på Agnesbergs folkhögskola i Göteborg. Hon tog tjänstledigt från skolan och flyttade till Ulf Lundells gård på Österlen 2011.

Fotade omslaget till Ulf Lundells skiva

Sofia Lundell fotograferade Ulf Lundell till hans omslag på "Allt är i rörelse", som kom i oktober 2011. Hon tog också bilderna till hans album "Rent förbannad" som kom ut 2012.

I en intervju med Expressen har Ulf Lundell kommenterat åldersskillnaden, 26 år, mellan honom och Sofia Lundell så här:

– Vi är ett väldigt bra par ihop, att bo så här på en enslig gård vid havet två pers är inte lätt, men vi klarar det. Vi går ur vägen för den andra. Jag motionerar på morgonen, hon på eftermiddagen, hon är vegetarian, det är inte jag. Man behöver inte hålla på och hänga på varandra i onödan.

Sofia Lundell: "Han målar och jag gör resten"

När Kvällsposten intervjuade Sofia Lundell, som driver Galleri Rockhead Art på Fabriksgatan i Simrishamn, där Ulf Lundells tavlor ställs ut, berättade hon om hur det var att arbeta ihop med sin make.


LÄS MER: Hon är Lundells nya sambo


Hon beskrev då arrangemanget som något av en prövning men tillade att paret har en ständig dialog och litar på varandra.

– Vi är ganska bra på att veta vad vi för roller, han målar och jag gör resten, sa Sofia Lundell då och skrattade.

Expressen söker Ulf Lundell och Sofia Lundell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.