Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Lundell om Mats Ronanders skandal

Ulf Lundell.
Foto: Christer Wahlgren
Mats Ronander.
Foto: Christer Wahlgren

Mats Ronander ställde till med skandal efter att ha använt n-ordet.

Nu försvarar kompisen Ulf Lundell honom från scenen.

– Han är i alla fall en av de roligaste personerna jag har träffat, säger Ulf Lundell under konserten i Gävle konserthus.

Det var i söndags som Mats Ronander, 61, ställde till med en liten skandal i samband med sin spelning på Gävle konserthus. I ett mellansnack valde han nämligen att använda sig av n-ordet i en anekdot han berättade. När han ifrågasattes av en lokal recensent, valde Mats Ronander att försvara sig.

– Jag tycker att ordet NEGER är ett vackert ord, men jag menade absolut inte att vara nedlåtande. Det är absolut inte nedlåtande, jag står på de svartas sida, sa han då till Expressen.

När Ulf Lundell, 65, stod på samma scen i Gävle i kväll, valde han att ta upp incidenten med sin gamle kompis Mats Ronander.

– Jag läste i tidningen att Mats Ronander var här för ett tag sedan. Han ställde till med rabalder och skandaler. Han dristade sig tydligen till att använda n-ordet. När jag lärde känna honom, spelade han bara låtar av gamla bluesgubbar. Om han hade träffat dem och råkat säga det där ordet så hade de nog bara hö-hö-hö. Det beror på vem som säger det, hur man säger det och var man säger det, säger Ulf Lundell.

Han fortsatte sin monolog från scenen:

– Men jag behöver inte stå och försvara honom. Han är i alla fall en av de roligaste personerna jag har träffat.

Mats Ronander har tidigare sagt till Expressen att han verkligen ber om ursäkt om någon har tagit illa upp.

– Jag menar inte att såra någon. Berättelsen handlar om en gammal vän som är saxofonist. Jag menar med alla möjliga utlänningar hit och dit och jag menade verkligen inget illa, sa Mats Ronander till Expressen tidigare i veckan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.