Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulf Lundell har sagt upp kontakten med dottern

Ulf Lundell skriver i sin nya bok att han har sagt upp kontakten med dottern Sanna Lundell.
Foto: MATTIAS HANSSON / IBL
Sanna Lundell pratade om sin pappas nya relation i sin podd ”Inte din morsa” vilket Ulf Lundell inte uppskattade.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Ulf Lundell med flickvännen Ninna Prage.
Foto: Privat

Ulf Lundells relation med 33 år yngre Ninna Prage har skapat en spricka i relationen med dottern Sanna Lundell, som är fyra år äldre än Prage.

I sin nya bok Vardagar 7 skriver artisten att han har sagt upp kontakten med dottern helt.

”Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

Ulf Lundell har nyligen släppt de två böckerna Vardagar 6 och 7 som är skrivna utifrån hans dagboksanteckningar. I boken skriver han om sin vardag men även om tankar och känslor.

Den 72-årige artisten delar bland annat med sig av sina känslor för sin nya kärlek Ninna Prage, 39. Han berättar även att han helt har sagt upp kontakten med dottern Sanna Lundell efter att hon pratat om sin pappas nya relation i sin podd ”Inte din morsa”. 

Hon sa då att hon hade blandade känslor för relationen.

”Jag håller mig med vissa principer. Till exempel skulle jag aldrig skriva någonting om vilka mina barn har relationer, förhållanden till och med”, skriver Lundell i boken.

Sanna Lundell berättade i ett senare avsnitt av podden att hon hade fått ett mejl från sin pappa efter sitt uttalande om relationen.

– Det som hände efter vår senaste podd var att min pappa reagerade kraftfullt. Han skrev ett mejl till mig, en kort och kärnfull korrespondens vi haft. Han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation, sa hon då.

”Pågått i hela mitt liv”

Att dottern återigen uttalade sig om relationen och berättade om hans mejl tar Lundell också upp i boken.

”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

När Expressen når Sanna Lundell om pappans ord i boken säger hon:

– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.