Ulf Lundell har fått sitt körkort indraget. Foto: Henrik HanssonUlf Lundell har fått sitt körkort indraget. Foto: Henrik Hansson
Ulf Lundell har fått sitt körkort indraget. Foto: Henrik Hansson
Om han inte betalar sina böter kan han få 18 dagar i fängelse. Foto: Anna HållamsOm han inte betalar sina böter kan han få 18 dagar i fängelse. Foto: Anna Hållams
Om han inte betalar sina böter kan han få 18 dagar i fängelse. Foto: Anna Hållams

Ulf Lundell har blivit av med sitt körkort

Publicerad

Ulf Lundell har fått sitt körkort indraget av norsk polis.

Det var på väg hem från sin avskedsturné som han körde för fort - nu måste han betala 9000 norska kronor i böter.

"Annars blir det 18 dagar i fängelse. Funderade länge på att TA dom dagarna, av ren nyfikenhet", skriver han på sin blogg.

Det är på sin blogg som Ulf Lundell berättar om händelsen. På väg hem från en spelning i Oslo i december, bara fem kilometer från den svenska gränsen, stoppades han av polisen efter att ha kört för fort.

Ulf Lundell berättar att han fick lov att sätta sig i den norska polisbilen för att svara på frågor.

"Jag är skitsur. Jag har gjort ett kanongig i Oslo, mitt sista där, det är knappt en käft på vägarna, och man har byggt ny fin väg, det var förmodligen det som lurade mej, eller bara att jag…körde för fort", skriver han på sin blogg.

Polisen drog in hans körkort i en månad, och Ulf Lundell undvek att berätta för dem vem han var.

"Jag tänker INTE säja: Jag heter Ulf Lundell, jag är artist och författare, här gör jag mitt sista gig i Norge, det här är min avskedsturné, och nu: ni två. Är det mitt sista minne av Norge, det HÄR? Jag säjer INTE detta.

 

 

LÄS MER: Ulf Lundells känga mot Sverigedemokraten

 

 

Ulf Lundell Funderade på fängelsestraff

Lundell gavs ett tillstånd att köra till gränsen, men tvingas nu betala 9000 norska kronor i böter för att slippa undan 18 dagars fängelsestraff.

"Funderade länge på att TA dom dagarna, av ren nyfikenhet".

I mitten av december 2014 väckte Ulf Lundell stor uppmärksamhet när han lade ut sin lyxbil Aston Martin Vanquish, som han döpt till "Mr G", till försäljning på bloggen.

 

 

LÄS MER: Ulf Lundells vändning – avslöjade från scenen

 

 

Den bakomliggande anledningen var, bland annat, att han hade blivit av med körkortet.

"Den bilen behöver ett varmt och skönt garage vintertid, eller för all del klimat, jag har ingetdera. Dessutom hade jag blivit av med körkortet för gott, mr G vill att det ska gå undan, riktigt undan", skrev han då.

Expressen söker Ulf Lundell.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag