Ulf Brunnbergs bil började brinna – nu berättar han

Foto: AXEL ÖBERG

Under måndagseftermiddagen så började en Range Rover att brinna våldsamt på Norra Kungsvägen på Lidingö.

Den kände skådespelaren Ulf Brunnberg berättar nu att det rörde sig om hans bil – som nu är totalförstörd.

– Lågorna var fem-sex meter höga och det var explosioner, säger han till Aftonbladet.

Vid 17-tiden i eftermiddags kom det in uppgifter om att en bil stod i brand på Norra Kungsvägen i Lidingö. Nu bekräftar skådespelaren Ulf Brunnberg att det rörde sig om hans bil – och att den nu är totalförstörd.

Ulf Brunnberg och två bekanta var på väg till skärgården när bilen plötsligt började bete sig konstigt. De fortsatte sin färd via Norra Kungsvägen i Lidingö, när bilen började brinna och de fick snabbt ta sig åt sidan för att ta sig ur bilen. 

–– Lågorna var 5-6 meter höga och det var explosioner. Nä, det såg för jävligt ut, säger han till Aftonbladet

Ulf Brunnberg: ”Det var en stor uppståndelse ” 

Ulf Brunnberg säger att röken kom in i bilen via ventilationen, men att samtliga passagerare var snabbt ute ur bilen – och lyckades få tag på sitt bagage innan lågorna växte och blev större. 

– Antagligen var det något fel med ac:n eller kompressorn. Det var en Range Rover och det är mycket teknik i de bilarna. Mer vet jag inte, men det var stor uppståndelse på Lidingö – det kan jag säga dig, säger Ulf Brunnberg till Aftonbladet.

Brunnberg: ”Stora smällar som vi trodde var bomber” 

Polis och brandkår anlände snabbt till platsen och trafiken fick stoppas. Ulf berättar att polisen gav en hjälpande hand och körde hem honom och hans amerikanska gäster. Väl där kunde han byta bil och ta sig till skärgården igen. 

Ulf Brunnberg berättar att hans fina bil inte gick att rädda och att det bara blev skrot av den. Men som tur var den helförsäkrad, vilket han är glad för. 

– Bärgaren har hämtat den, det var ju ingenting kvar av den. Det var mycket bensin i bilen också, det var läskigt. Stora smällar som vi trodde var snudd på bomber. Nä, det var otäckt, säger han till Aftonbladet

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.