Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Brunnberg vill ha tv-kanal bara för män

Ulf Brunnberg har fått nog av "all feminism som vräks ut" i medierna. I stället vill han ha en tv-kanal - enbart riktad till män. Foto: Jonathan Näckstrand
Ulf Brunnberg har fått nog av "all feminism som vräks ut" i medierna.
I dagens "Sommar i P1" berättar skådespelaren om sin dröm - en manskanal i tv med boxning och motorsport.
- Alltså en kanal enbart för det maskulina könet, säger han i programmet.

FAKTA

Så tycker kanalerna om Brunnbergs idé:

Susanna Balsvik, planeringschef, SVT:

- Det är inte aktuellt för oss. Idén skulle kanske fungera men inte inom Sveriges television. För oss är den inte möjlig då vårt uppdrag är att göra tv för alla. Vi strävar efter ett utbud i våra kanaler som riktar sig till alla målgrupper. Däremot har vi program i våra tablåer som traditionellt sätt riktar sig till en manlig publik.

Dan Panas, presschef, Kanal 5:
- Grundbulten är att göra så bra tv-program som möjligt där det finns en mix som tilltalar både män och kvinnor. Sedan kan man ju diskutera Brunnbergs syn på vad som är manliga och kvinnliga program. Att inredning skulle vara kvinnligt är inte den bilden man får när man svänger in på ett byggvaruhus och det är längesedan sport var ett enbart manligt reservat.

Max Lagerbäck, presschef, TV3:

- Jag skulle vilja ge en motidé till Ulf; börja med att slå TV10 och se om du gillar det. Där har du sport och dokumentärer dygnet runt, ingenting annat. Sedan kan vi snacka efter det.
TV4 har avböjt att kommentera Ulf Brunnbergs idé om en manskanal.

Skulle du vilja ha en manskanal?

I dag sommarpratar Ulf Brunnberg, 64, i P1. Kvällsposten har tagit del av programmet och den folkkäre skådespelaren har många åsikter och idéer - han ger bland annat sin syn på bensinpriset, skatter och reklam. Dessutom presenterar han en helt egen tv-idé - manskanalen. Ulf Brunnberg berättar att det är en tanke som gnagt i hans huvud en tid.
- En male channel, alltså en kanal för enbart det maskulina könet, säger han programmet.
- Tänk att som man slippa ta del av all feminism som vräks ut ständigt av diverse media.
Ulf Brunnberg räknar sedan upp vad som skulle passa i manskanalen.
- Innehållet skulle bara vara manligt. Boxning, kampsport, motorsport, vetenskapsprogram, historieprogram, racing, båt, bilar, motorcyklar, säger han i programmet.

"Inte ett inredningtips"

Han är också på det klara med vilken typ av program som absolut inte skulle få plats i manskanalens tablå.
- Inte ett inredningstips så långt ögat når. Inte ett recept, inte ett tips om samlevnad på mils avstånd, säger han.
Trots att den här typen av program redan finns i de flesta kanaler tycker Ulf Brunnberg att det vore praktiskt att samla dem på ett och samma ställe.
- Allt det här finns i och för sig redan nu men då får man ju sicksacka mellan olika kanaler. Poängen skulle vara att ha allt under samma tak. Och där skulle då även reklaminslagen begränsas till max sex minuter per timme, det tycker jag skulle vara rimligt, säger han.
Han hoppas nu att någon ska nappa på idén.
- Ja, jag vet inte. Kanske någon fick något att fundera på, säger Brunnberg i programmet.
Fotnot: "Sommar i P1" med Ulf Brunnberg sänds klockan 13 i dag. I efterhand kan man lyssna på programmet på sverigesradio.se/sommar