Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Brunnberg om klasskamraten Christer Pettersson

Ulf Brunnberg berättar för Expressen att han fick en chock när han fick veta att den forne klasskamraten misstänktes för mordet på Olof Palme. "Att det hade gått så illa för honom hade jag ingen aning om". Foto: Maria Ekman
Ulf Brunnberg mötte Christer Pettersson redan i mitten av 1960-talet.
I lördagens "Stjärnorna på slottet" berättar skådespelaren om studietiden tillsammans med mannen som tidigare varit misstänkt för Palme-mordet.
- Att det gick så illa för honom kom som en chock, säger Ulf Brunnberg till Expressen.
I mitten av 1960-talet beslutade sig Ulf Brunnberg för att satsa på sin dröm att bli skåde- spelare.
I kvällens avsnitt av "Stjärnorna på slottet" berättar han om hur han sökte in till legendariska Calle Flygare teaterskola i Stockholm.
Där träffade han den jämn-årige Christer Pettersson. Christer Pettersson. Foto: Nils Petter Nilsson
- Innan man kom in var man tvungen att gå en provmånad och jag och Christer Pettersson gick den tillsammans, säger Ulf Brunnberg.
Han blev aldrig nära vän med mannen som senare blev Sveriges mest kända brottsling och under en tid var huvudmisstänkt för mordet på Olof Palme.
Ulf Brunnberg berättar dock för Expressen att Pettersson gjorde ett gott intryck.
- Han kom dit i skjorta och slips. Han kom från en borgerlig familj, föräldrarna var inom bankväsendet. Jag märkte inte något märkvärdigt med honom men han var kanske lite småvild, säger Ulf Brunnberg.

Blev relegerad

Något gick dock snett för Christer Pettersson redan under provmånaden - han tvingades lämna teaterskolan medan Ulf Brunnberg blev antagen.
- Han blev relegerad och ombedd av skolledningen att inte komma dit något mer, att han skulle söka sig till något annat yrke.
Efter att Pettersson blev utsparkad från skolan hade de två inte någon kontakt.
- Han hade aldrig någon central plats i mitt liv. Vi träffades aldrig efter det, säger Ulf Brunnberg.

Kände igen honom direkt

Men när Christer Pettersson blev ett av Sveriges mest kända ansikten kände Ulf Brunnberg genast igen sin gamla studiekamrat från förr.
- Att det hade gått så illa för honom hade jag inte en aning om. Det kom nästan som en chock, säger han.
Christer Petterson dog 2004.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.