Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Brunnberg kallar feminism för bullshit

Ulf BrunnbergFoto: SARA STRANDLUND
Gudrun Schyman

Skådespelaren Ulf Brunnberg vill inte kalla sig för feminist. 

I podcasten "Nemo möter en vän" säger skådespelaren att han aldrig under sin livstid varit med om att män respekterar kvinnor mindre än sitt eget kön, och att ojämställdhet inte är ett problem i hans värld.

– Jag anser att det är en konstruerad konflikt, säger Ulf Brunnberg i podcasten.

Ulf Brunnberg, 70, vill inte kalla sig för feminist. Skådespelaren som är känd som "Vanheden" från Jönssonligan-filmerna har hamnat i blåsväder flera gånger på grund av sitt utfall mot feminism.

I en intervju med tidningen Slitz har skådespelaren tidigare vänt sig mot kvinnor som jobbar inom brandkåren och Kriminalvården. Och något år innan det berättade Brunnberg att han ville starta en tv-kanal enbart för män.

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar Ulf Brunnberg vad han tycker om feminism och det feministiska partiet Fi.

 

LÄS MER: Ulf Brunnberg: "Hon sa de var horor allihopa" 

 

Ulf Brunnberg: "Jag tycker att det är bullshit"

 

– Jag har aldrig under min livstid varit med om att män respekterar kvinnor mindre än sitt eget kön. Det finns inte i min värld, min släkt, inte i mitt umgänge - ingenstans. Jag anser att det är en konstruerad konflikt, säger skådespelaren i podcasten.

Att män anser att kvinnor är lika mycket värda i Brunnbergs värld verka vara argument nog för att skådespelaren tycker att feminist är skitsnack.

– Jag tycker att det är bullshit. Jag är emot allt som skapar konflikter och konfrontation som inte är nödvändig, det ska man undvika. Så det är min poäng med att jag inte är feminism, säger Brunnberg.

 

LÄS MER: Ulf Brunnberg vill ha tv-kanal bara för män 

 

Ulf Brunnberg tycker Fi får uttrycka onödiga åsikter

 

I intervjun berättar Ulf Brunnberg att han inte stöttar Fi. När programledaren Nemo Hedén frågar Brunnberg om han "hellre skulle skära bollarna av sig än att rösta på Fi" så är Brunnbergs svar ja.

– Vad är det för skillnad intellektuellt på en kvinna och en man? Ingen. Det enda är våra genetiska förutsättningar.  Det tycker jag är onödigt att skapa ett parti för att få uttrycka. Det tycker jag är upp till varje parti, varje politisk åskådning, att ha respekt och kunna prata om, utan att få ett politiskt tillkännagivande av kvinnor och skapa ett eget parti för en sakens skull. Jag begriper inte, problemet finns inte för mig, säger den den skådespelaren Ulf Brunnberg.