Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ulf Brunnberg: "Hon sa de var horor allihopa"

Ulf Brunnberg berättade i "Stjärnorna på slottet" om sin relation till sin mamma. Foto: Karin Törnblom / SVT
Ulf Brunnbergs mor accepterade aldrig hans förhållanden.
Det berättade skådespelaren i "Stjärnorna på slottet".
Nu har han valt att inte ha någon relation.
- Jag har bestämt mig för att det är bättre att leva ensam. Kraven från min mor har varit väldigt höga, säger Ulf Brunnberg till Expressen.
I gårdagens program berättade Ulf Brunnberg öppenhjärtigt om sin tuffa uppväxt och att han numera valt att inte leva i någon relation.
- Det här med förhållande, äktenskap och relationer är jättesvårt alltså.
- Jag avslutade ett förhållande bara för två år sedan. Det har varit ett tungt sorgearbete. Jag har bestämt mig för att nu ska jag leva ensam.
I programmet berättade han att hans far aldrig accepterade hans yrkesval och att hans mor slog honom och kritiserade hans relationer.

"Skulle leva ensam"

- Min mor sa att "herregud". Hon var nämligen emot alla mina kvinnor. Hon tyckte att jag skulle leva ensam. Hon tyckte nej, nej, det är bara horor allihopa. Jag hade ett helvete. Jag ska be att få presentera, "nej ta bort den där jävla horan", sa Brunnberg i programmet.
För Expressen berättar han efter inspelningen om hur uppväxten påverkat honom och varför han valt att leva ensam.
- Jag har ju respekt för mina föräldrar så det är klart att man lyssnar på dem.

Ville inte att han skulle gifta sig

Du säger i programmet att din mamma aldrig accepterade någon av dina kärlekar. Har det gjort det svårare för dig med förhållanden?
- Ja, det är klart att kraven har ju ställts väldigt höga. Ribban har legat väldigt högt. Jag skulle aldrig kunna nå upp till den nivån som min mor hade önskat. Hon ville väl oss väl och det var därför hon inte ville att vi skulle gifta oss.
- Hon tyckte att det var en omöjlig institution i det här nya samhället. Det har varit många hinder och det är ett, säger Ulf Brunnberg till Expressen.

Bråkade om relationerna

För tolv år sedan skilde han från sin första och enda fru. För två år sedan separerade Brunnberg från sin dåvarande fästmö.
- Det går ju inte att leva ihop nu, jag kan inte anamma det nya sättet att leva i parförhållanden med feminismen och allt. När jag växte upp var mamma hemma tills vi började i läroverket.
- Det saknas förebilder. Man kan inte göra vad man vill jämnt och ständigt. Det måste finnas några discipliner som man lever efter helt enkelt.
Han säger att han och mamma ofta bråkade om relationerna, men att de båda hade ett samtal innan hon gick bort.

"Mycket värre"

- Hon sa till mig på slutet, strax innan hon dog, att "jag har nog gjort allt fel". Då får man kanske lite upprättelse men det var desto värre för henne. Jag har haft *respekt för mina föräldrar och det har jag ända in i döden.
De andra stjärnorna reagerade starkt på hans berättelser.
- Vi tyckte det var mycket värre än han. Han tog nästan sina föräldrar i försvar. Vi uppfattade dem nästan som tyranner. Han har blivit hårdhudad men det finns trauman bakåt i tiden, säger Monica Dominique.