Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uggla tillrättavisad av sin dotter: ”Pappa du är sjuk”

Magnus Uggla är gäst i säsongspremiären av ”Skavlan”.
Foto: SVT
Han berättar bland annat om sin stora rädsla under pandemin.
Foto: SVT
Magnus Uggla har levt extremt isolerat under pandemin.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Coronapandemin har i olika grad påverkat oss alla.

När Magnus Uggla gästar säsongspremiären av ”Skavlan” berättar han om sin stora rädsla för att smittas av covid-19.

– Min dotter tog mig åt sidan och sa ”pappa du är sjuk, du måste söka hjälp på något sätt”.

Artisten Magnus Uggla, 67, är en av gästerna i första avsnittet av den nya och sista säsongen av SVT-programmet ”Skavlan”.

I programmet berättar han bland annat om sin stora rädsla för corona och i vilken omfattning pandemin har påverkat hans liv de senaste åren.

– Jag hade mitt första handskak här i sminket på ett och ett halvt år. Det är ingen som har tagit mig i hand, säger han till programledaren Fredrik Skavlan.

Dotterns ord om Ugglas rädsla

Magnus Uggla berättar att det stundtals gått så långt att han fått rådet att söka stöd för att kunna hantera sin rädsla.

– Jag kommer ihåg vid något tillfälle för ungefär ett år sedan, då tog min dotter mig åt sidan och sa ”pappa du är sjuk, du måste söka hjälp på något sätt”. Hon tyckte jag skulle ta kontakt via nätet med någon psykolog och prata ut.

Fredrik Skavlan undrar om Ugglas egen dotter åtminstone fick krama honom.

– Nej nej, ingen har kramat mig.

”Jag hade mitt första handskak här i sminket på ett och ett halvt år”.
Foto: SVT

”Har du levt som vanligt eller?”

Magnus Uggla betonar att inte heller hans egen fru har fått krama honom.

– Hur har du levt som vanligt eller?, undrar Uggla när Skavlan ser frågande ut i studion, varpå programledaren förklarar att han i alla fall har kramat sin familj.

Uggla ser dock oförstående ut.

– Ja okej. Nej men de kanske har varit på Ica och handlat eller någonting sådant där. Då kan de ju ha drabbats av den här coviden.

– Jag frågade alltid min fru så fort hon varit och handlat: ”Var det mycket folk i affären?”. ”Nej nej det var nästan inga alls”, sa hon alltid. Jag hörde ju att hon ljög, tillägger han.

Magnus Uggla har i stort sett hållit sin familj borta från rampljuset. Tillsammans med hustrun Louise Uggla har han barnen Emelie, Ruben och Agnes Uggla. 

Skavlan slutar – gör en sista säsong

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.