YES, jag är trendig! George Clooney är nya modellen.
YES, jag är trendig! George Clooney är nya modellen.

Übersexuell - så är nya trendkillen

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Glöm den meterosexuelle mannen.
Nu kommer den übersexuelle mannen - en machoman som inte svassar för kvinnor.
Stjärnor som George Clooney, 44, Ewan McGregor, 34 och kocken Jamie Oliver, 30, är inne. De har ersatt metrosexuella män som fotbollsstjärnorna Fredrik Ljungberg, 28, och David Beckham, 30, och Jude Law, 32. Detta enligt Marian Salzman, experten som uppfann konceptet metrosexuell. De metrosexuella männen föll på sitt eget skönhetspysslande. I början gillar kvinnorna det, men i slutändan tar killarna mer hand om sig själva än om sin partner. Gör sig inte tillEwan McGregor. Det felet gör inte übersexuella män. "Über" är tyska, och betyder över. Och dessa män ska just stå över sådant som att försöka vara sexiga eller den perfekte gentlemannen. - Den übersexuelle Jamie Oliver. mannen tänker positivt om kvinnor, men han gör sig inte till för att få deras acceptans eller godkännande. - Eftersom han inte är bitter eller inlåst, kan han klara av att leva i en värld som alltmer domineras av kvinnor, säger Salzman till tidningen Daily Star. Kvinnorna tar befälet Hennes nya bok, "The future of men", bygger på forskning från fyra länder. Mer än tre av fyra tillfrågade av 40 000 personer håller med om att kvinnor tar befälet i relationen - också i sängen. Enligt studien förväntar sig kvinnor sex efter andra träffen - medan män förväntar sig detsamma efter fyra eller fem träffar. Yes, jag är trendig! George Clooney är nya modellen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag