Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

U2-sångarens dotter i nya Netflix-serien

Bono tillsammans med Eve Hewson 2013
Foto: MANDATORY BYLINE: JUAN RICO/FAME / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA
Eve Hewson i Netflix-serien ”Behind Her Eyes”
Foto: Netflix

Eve Hewson, 29, gör succé i nya Netflix-rysaren från ”Behind her eyes”.

I en intervju med  Mirror berättar hon om rollen – och hur det är att vara dotter till en av världens största rocksångare. 

– Jag beskriver alltid min pappa som en galen ”stage mother”. 

Den psykologiska thrillern ”Behind her eyes” har snabbt blivit en av de mest strömmade serierna på Netflix i Sverige. I serien spelar Eve Hewson ”Adele”, som blir bästa vän med sin mans älskarinna. Serien som först tar formen av ett traditionellt triangeldrama urartar snart till ett psykologiskt spel. 

– Serien var väldigt intensiv att spela in, säger hon till Mirror. 

Den 29-åriga skådespelaren har de senaste åren haft stora roller i tv-serierna ”The Luminaries” och ”The Knicks”. Men det finns en möjlighet att man känner igen henne utanför skådespeleriet – hon är nämligen dotter till U2-sångaren Bono och Ali Hewson.

Skryter om dottern

I intervjun berättar Eve Hewson att Bono gärna skryter om hennes bedrifter. 

– När vi är ute tillsammans introducerar han mig alltid och pratar om mig och berättar hela min rollista till den vi äter middag med, säger hon.

Bono, som egentligen heter Paul Hewson har tillsammans med frun Ali Hewson fyra barn. 31-åriga Jordan, 21-åriga Elijah, 19-åriga John och Eve. I början gillade inte föräldrarna tanken på dottern skulle leva samma offentliga liv som hennes pappa gör. 

– Pappa ville inte att jag skulle bli skådespelare. Jag har skådespelat sen jag var 15 år och jag tror att mina föräldrar var rädda. Jag tror att det var för att de har varit i Hollywood mycket och vet hur tufft det kan vara. Speciellt för kvinnor.

Men enligt ”Behind her eyes”-skådisen är nu föräldrarna mer än positivt inställda till hennes yrke. 

– De slutar aldrig ringa och frågar hela tiden hur det går med auditions och jobb. 

Flyttade hem

I en intervju med The Tonight Show Starring Jimmy Fallon berättar Eve Hewson att hon flyttade hem till Dublin i början av pandemin. 

– Jag flyttade hem till Dublin när pandemin slog till, så jag har bott hemma i ett år nu. Det har varit som en blandning mellan Osbourns och Kardashians hemma. Det har varit min upplevelse av pandemin.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.