Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska prinsen död i våldsam mc-olycka

Tyska prinsen Otto av Hessen avled i en trafikolycka, blev 55 år.
Otto av Hessen.Foto: Facebook

Den 55-åriga tyska prinsen Otto av Hessen har gått bort i en trafikolycka.

Prinsen kraschade rakt in i räcket med sin motorcykel på söndagen, och gick bort på plats, skriver Daily Mail.

Otto av Hesse ägde en kedja McDonald's-restauranger i södra Tyskland.

Den tyska prinsen Otto av Hessen har gått bort, 55 år gammal, i en tragisk trafikolycka.

Han kraschade med sin Ducati-motorycykel på motorvägen nära Bodensjön i Tyskland, och omkom på olycksplatsen. Vad som orsakade olyckan är inte ännu fastställt, men Otto av Hessens motorcykel tros ha börjat slira när han körde om ett annat fordon på motorvägen under hög hastighet.

”Av hittills okända anledningar tappade föraren kontrollen över sitt fordon, började slira och kraschade in i säkerhetsstängslet”, skriver polisen i sin rapport, och slår fast att prinsen inte borde utsatts för varken halka eller bländande solljus på platsen.

Framgångsrik affärsman

Så sent som i april publicerade Otto av Hessen en bild där han poserade på sin 200 000-kronors motorcykel.

– Otto av Hessen var en snäll, hårt arbetande människa. Han var den kamratliga typen, inte distanserad alls, säger en av hans vänner till tyska Bild.

Otto av Hessen var en framgångsrik affärsman, som ägde en kedja av McDonald's-restauranger i södra Tyskland, skriver Daily Mail.

Den avlidne prinsen kom från en tysk familj med kunglig börd, och hade dessutom avlägsna kopplingar till det brittiska kungahuset.

Här är några av dagens största utrikesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.