Tyra Banks ursäkt efter hånet – 14 år gamla klippet sprids

Tyra Banks hånade 2006 en deltagare i ”Top Model” som hade en glugg mellan tänderna.
Foto: OUZOUNOVA / SPLASHNEWS.COM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Tyra Banks 2007.
Foto: © RD / LEON / RETNA LTD. / ALL OVER PRESS RETNA US
Danielle Evans och Tyra Banks.
Foto: BEBETO MATTHEWS / AP

Tyra Banks var inte rädd för att säga vad hon tyckte i ”America's next top model”, och var ofta hård mot modelldeltagarna.

Nu sprids ett klipp från 2006, där Banks hånar modellen Danielle Evans för hennes glugg mellan framtänderna – något Banks kritiseras för.

”Jag håller med er. Nu när jag ser tillbaka på det så var det verkligen några dåliga val”, svarar Tyra Banks på Twitter.

”America's next top model” var ett av 2000-talets mest framgångsrika tv-format, och hade miljontals tittare världen över.

Men programledaren och programmets grundare, supermodellen Tyra Banks, har kritiserats för mycket av innehållet genom åren.

Tyra Bank erkänner: ”Dåliga val”

Nu har ett klipp från säsong sex 2006 blivit viralt, när aspirerande modellen Danielle Evans inte vill bli av med sin glugg mellan tänderna.

– Så, Danielle, du fick gå till tandläkaren, men du vägrade att få gluggen mellan framtänderna stängd. Tror du verkligen att du kan ha ett Covergirl-kontrakt med en glugg i munnen, undrar Tyra Banks kritiskt i klippet.

– Ja, varför inte, tycker Danielle Evans.

– Det här är allt folk ser, säger Tyra Banks, och håller ett finger mellan framtänderna för att indikera en glugg:

– Det går inte att marknadsföra.

Hånade gluggen mellan tänderna

Klippet har delats av supermodellen Slick Woods, som egentligen heter Simone Thompson, vars mest unika drag är hennes stora glugg mellan tänderna.

”Ingen borde någonsin prata med dig så där Danielle Evans, det där avsnittet förstörde lilla Simone/Slick”, skriver Woods på Instagram till klippet.

https://www.instagram.com/p/B_0uChQnZ8v/?hidecaption=true

Efter att det 14 år gamla klippet börjat spridas igen tog Tyra Banks till Twitter för att be om ursäkt för sina gamla åsikter.

”Har sett inläggen om okänsligheten i några gamla ”ANTM”-ögonblick och jag håller med er. Nu när jag ser tillbaka på det så var det verkligen några dåliga val. Uppskattar er ärliga återkoppling och skickar så mycket kärlek och virtuella kramar”, skriver Tyra Banks på Twitter.

Bland kommentarerna är det dock uppenbart att många fans inte tycker att Banks ursäkt är nog, och att de tycker hon borde göra mer.


https://twitter.com/tyrabanks/status/1258913638330462208

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.