Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingas till böter – efter lös hund i ”Mandelmanns”

Så träffades paret Mandelmann – håller kärleken vid liv
Produktionsbolaget bakom ”Mandelmanns gård” tvingas böta på grund av ett miljöbrott.
Foto: CECILIA MÖLLER / TV4
Marie och Gustav Mandelmann.

En okopplad hund har gjort att produktionsbolaget bakom ”Mandelmanns gård” tvingas böta 5 000 kronor för miljöbrott.

– De har beklagat att det här inträffade och sagt att de lärt sig inför framtiden, säger kammaråklagare Lars Magnusson till Nyhetsbyrån Siren.

Det var under förra sommaren under inspelningen av den femte säsongen av TV4:s populära program ”Mandelmanns gård” som en lös hund sprang i naturreservatet Sträntemölla-Försemölla på Österlen i Skåne.

Nu tvingas Meter Television, som producerar programmet att betala en företagsbot på 5 000 kronor, då den okopplade hunden innebar att man gjorde sig skyldig till förseelse mot områdesskydd, uppger nyhetsbyrån Siren.

Vunnit flera priser

TV4:s realityprogram om makarna Gustav och Marie Mandelmann och deras gård Djupadal på Österlen är ett av kanalens största program och har vid flera tillfällen vunnit priset på tv-galan Kristallen. 2018 sommarpratade också makarna tillsammans.

Samtidigt som programmet varit en framgång har makarna berättar om hur coronapandemin inneburit svåra tider för gården.

– Vi har fått skära ner otroligt mycket och det drabbar väldigt många: Säsongsanställda, men oss också. Vi måste ju kunna betala alla lån. Men det går aldrig någon nöd på oss. Även om vi får suga på ramarna, så är det helt okej, sa Marie Mandelmann i en intervju med Expressen. 

Blivit morföräldrar

I samma intervju berättade Mandelmanns också om lyckan över att ha blivit morföräldrar.

– På senaste tiden bara via Skype eller Facetime, och det är så fantastiskt tråkigt. Just nu är hon ett år och en månad. Det händer så mycket nu som man bara vill vara en del av, så att hon är trygg och lugn med oss. Coronan får vara över nu, så hon inte missar anknytningen med sina morföräldrar, sa Gustav Mandelmann.

Expressen har sökt Meter Television för en kommentar.


Marie Mandelmanns irritation efter makens infall

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.