Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas lämna efter Mannerströms fråga

Magnus Johansson kommer inte sluta laga mat.Foto: TV4
Leif Mannerström ifrågasätter Magnus val av rätt.Foto: TV4
Magnus Johansson får lämna i kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock”.Foto: TV4
Mischa Billing är inte nöjd med Magnus Johanssons rätt.Foto: TV4

Magnus Johansson får lämna ”Sveriges mästerkock” efter juryns hårda ord.

Leif Mannerström ifrågasätter soppan och smakmissen går inte obemärkt förbi.

– Kombinationen är direkt dålig, säger Mischa Billing.

I kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” får Magnus Johansson, 44, från Upplands-Väsby lämna tävlingen, efter hårda ord från juryn.

Deltagarna får i avsnittet en snabbkurs i smaksättning, och därefter en uppgift att göra en rätt med de olika smakerna. En uppgift som inte var så enkel. Juryn konstaterar snabbt att flera av deltagarna fokuserar för mycket på att få med smakerna att de glömmer av att rätten även sa funka som helhet. 

En av deltagarna som får kritik för sin rätt är Magnus Johansson.

– Tyvärr Magnus, detta är helt obalanserat, säger jurymedlemmen Mischa Billing om rätten.

 

Leif Mannerström: ”Kan vara lite mellanrätt”

Efter att ha smakat på rätten förklarar hon att grönpepparn tar över rätten och att kombinationen grönpepparsås och stekta räkor är direkt dålig. Hon får medhåll från Leif Mannerström, som utrycker att rätten är en svag variant av ”Surf and turf”, och Magnus hamnar därmed i veckans elimineringstävling.

Leif Mannerström är även kritisk till Magnus val av vegetarisk rätt vid elimineringstävlingen och är snabb med att ifrågasätta om en soppa kan räknas som en varmrätt. 

– Soppa för mig det kan vara lite mellanrätt, det kan också vara en förrätt, säger Leif Mannerström i programmet.

Han förklarar att man måste anpassa soppan, med olika tillbehör för att få den att kännas som en huvudrätt. Något som Magnus Johansson tycker att han har gjort. Med potatis, som ska ge en mättnadskänsla borde det räcka, säger Magnus Johansson i programmet och ifrågasätter vad mer för tillbehör han ska använda sig av.

 

Är jättebesviken

Trots att juryn är överens om att soppan är god blir potatisen Magnus Johanssons fall. Han slutar som sjua i ”Sveriges mästerkock” och säger i programmet att han är jättebesviken och kan så mycket mer. Men att han ändå ser på sin medverkan i programmet som det bästa han någonsin gjort.

Magnus Johansson avslutar med att tydliggöra att utslagningen inte betyder att han ska sluta laga mat. Matagning är hans passion, hans liv och nu kommer han bara öka, förklarar Magnus Johansson i programmet.

Sveriges mästerkock” sänds onsdagar kl. 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.