Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas göra ändringar – så blir kungafamiljens sommar

Nya bilderna på kungafamiljen – delar med sig av nationaldagsfirandet
Den allmänna uppvaktningen på Victorias födesledag utanför Sollidens slott är inställd i år.Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM STELLA PICTURES
Kronprinsessfamiljen köpte ny motorbåt förra året – en och annan båttur kan det bli.Foto: Nimbus Stockholm / nimbusstockholm.se
För många har Victoriadagen blivit synonym med tv-sända artistuppträdanden och kungafamiljen bänkade på första parkett – så blir det inte i år.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Inom kort ansluter både Victoria och Carl Philip med sina familjer och de ska fira Victoriadagen den 14 juli ihop – men Madeleine riskerar att utebli.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Kungafamiljen samlade utanför Sollidens slott sommaren 2017.Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN KUNGAHUSET
”Idag firar vi femårig bröllopsdag”, skrev prinsparet på Instagram den 13 juni – med ett hjärta.Foto: ALEX LJUNGDAHL
1 / 7

Victorias allmänna födelsedagsfirande är inställt och Madeleine riskerar att helt missa svensk sommar – inget är sig likt för kungafamiljen den här sommaren.

Men det finns vackra miljöer vid Sollidens slott, båtturer på havet och kärlek i luften.

Det lyser kärlek om Victoria och Daniel”, skriver hovexperten Karin Lennmor i en krönika.

Kungafamiljens sommar har fått en romantisk start då alla deras bröllopsdagar ligger i juni. På midsommarafton var det 10 år sedan kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig.

”Det är svårt att förstå att 10 år har gått, det lyser fortfarande kärlek om Victoria och Daniel. Det märks att de lever ett lyckligt och rikt liv och mycket har hänt i familjen”, skriver hovexperten Karin Lennmor i en krönika.

Kronprinsessparet har många minnen från sin stora dag, och de valde att fira.

– Det blir en speciell midsommarafton – men helt och hållet privat, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Hovet uppmärksammade Daniel och Victorias tioåriga bröllopsdag genom att släppa nytagna porträttbilder, av fotografen Elisabeth Toll.Foto: ELISABETH TOLL/KUNGL. HOVSTATERN / ELISABETH TOLL/KUNGL. HOVSTATERN

 

Madde kan missa Victorias fest – när familjen samlas

Sedan den 13 juni kan symptomfria personer resa i Sverige, och kungaparet kunde ta sig ner till Öland och sitt sommarparadis Sollidens slott för att fira midsommar. 

– Solliden är vår oas, vårt ställe att hämta krafter och umgås med familjen och alla barnbarn. Viktigast med sommaren är att vi är tillsammans. För att det är en återhämtning, har Silvia tidigare berättat.

Daniel och Victoria kommer till Solliden med sin familj i juli – då ansluter också prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sina söner. 

På kronprinsessans födelsedag den 14 juli är den allmänna uppvaktningen utanför Sollidens slott är inställd. Men Victoriakonserten sänds i SVT från Borgholms slottsruin, med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Kungen och Silvia som är sjuttioplussare håller sig undan. 

Enligt hovet är det inte säkert att Madeleine kommer till Victorias födelsedag, hon och familjen är just nu fast i USA.

– Prinsessan Madeleine vet vi inte ännu, det beror på USA:s restriktioner, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

 

Tycker om att vara på havet

En och annan båttur kan det också bli för familjen. Förra året köpte Victoria en fyramiljonersbåt, modellen Nimbus 365 Coupé.

– Kungen är en skicklig skeppare och kronprinsessfamiljen tycker om att vara på havet, berättade Margareta Thorgren.

Här ringer brittiska kungafamiljen upp sjuksköterskor: ”Stort tack”

Här ringer kungafamiljen upp sjuksköterskor: ”Stort tack”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.