Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Två och en halv män”-stjärnans nya liv efter miljonerna på banken

Som vi är vana att se Angus T. Jones.
Foto: VIASAT

Angus T. Jones blev den bäst betalda barnskådespelaren i världen i samband med tv-serien ”Två och en halv män” där han spelade karaktären Jake.

I dag, 27 år gammal, lever han ett tillbakadraget liv, långt bortom strålkastarljuset.

Men han har tidigare öppnat för att göra comeback.

Som 17-åring fick Angus T. Jones, i dag 27, motsvarande 3,5 miljoner svenska kronor – per avsnitt av ”Två och en halv män”.

Till slut, och efter en rad kontroverser och uttalanden, hoppade han dock av serien. Det efter att ha blivit djupt religiös. Det började runt 2010, vilket han förklarade i en intervju 2012:

– Jag började verkligen sätta mig in i Bibeln, och jag började leta efter en kyrka att besöka. Jag lyssnade på jättebra predikningar, lärde mig en hel del och sånt, har Angus T. Jones berättat.

– Jag bara älskade det. Det var så himla bra. Det var så tydligt, fortsatte han.

Angus T. Jones, till höger, 2011. Här med sina medskådespelare vid tidpunkten: Jon Cryer och Ashton Kutcher.
Foto: PETER KRAMER / AP KRAPE

Beskrev serien som ”smuts”

Efter att ha hittat sin nya bana i livet – som vid tidpunkten gjorde hans familj orolig – började Angus T. Jones att öppet kritisera framgångsagan ”Två och en halv män”. Samt sin egen medverkan i densamma.

– Jake i ”Två och en halv män” betyder ingenting. Han är en icke-existerande karaktär. Om du tittar på ”Två och en halv män”, snälla sluta titta. Jag är med i ”Två och en halv män” och vill inte vara med, uttryckte han i en video på Youtube.

Produktionen bakom ”Två och en halv män” meddelade senare att Angus T. Jones skulle få en mer anonym, tillbakadragen roll i tv-serien.

Man skrev in i manus att hans karaktär, Jake Harper, skulle flytta till Japan och lämna sin familj bakom sig. I den efterföljande säsongen ersattes karaktären helt av en ung tjej, spelad av skådespelaren Amber Tamblyn, som skulle porträttera dotter till Charlie Sheens karaktär.

2014 lämnade Angus T. Jones serien helt och hållet. Han hade då kallat serien för ”smuts” och beskrivit sig själv som en ”hycklare” för att ha medverkat i ”Två och en halv män”.

– Jag var en betald hycklare, för jag var inte okej med att vara med men gjorde det ändå, förklarade han för tidningen People.

Angus T. Jones 2014, här i ett samtal om sitt nya liv, eller ”nya kall”.
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS

Återvände till serien en sista gång

Efter ”Två och en halv män” bestämde sig Angus T. Jones för att studera vid universitet i delstaten Colorado. Först miljövetenskap, för att sedan byta och ägna sig åt judiska studier. Målet var att leva ett normalt liv, med en ”normal existens” som han själv beskrev det, där han inte ”var i händelsernas mittpunkt för alla”.

Däremot återvände Angus T. Jones till ”Två och en halv män” så snart som 2015, under avslutningen på säsong 12, i en så kallad ”cameo”, en gästroll.

Han tycktes ha slutit fred med produktionsteamet.

– Det har runnit vatten under broarna nu. Han bad om ursäkt kort därefter. Vi är på god fot nu, förklarade seriens skapare Chuck Lorre i en intervju med Variety då.

Det blev en bejublad comeback för karaktären Jake.

Angus T. Jones hade bara enstaka repliker, där karaktären Jake bland annat förklarade vad han hade haft för sig sedan sist: Han hade tjänat stora pengar i Las Vegas, gift sig med en japansk dansare och skaffat barn.

Studiopubliken jublade.

– Om vi ändå bara hade sänt och visat publikens respons när Angus klev ut på scenen, det var så högljutt och sprudlande. Vi var tvungna att tona ner ljudet lite till sändningen. De var så exalterade över att se honom. Det var som den gamla goda tiden, har seriens skapare Chuck Lorre förklarat tidigare.

Det gör Angus T. Jones i dag

Vad gör då den forne barnskådespelaren i dag?

Ja, han ligger ganska lågt och rör sig utanför strålkastarljuset. Angus T. Jones Instagramkonto är en plattform där den forne skådespelaren delar med sig av konst och musik – som han dessutom skapar själv – snarare än selfies och uppdateringar om livet i stort.

Angus T. Jones ses i dag oftast med skägg och långt hår.
Foto: GOLDENEYE /LONDON ENTERTAINMENT / GOLDENEYE /LONDON ENTERTAINMENT SPLASH NEWS

När han rör sig i det offentliga blir det ofta rubriker i amerikansk skvaller- och nöjespress, inte sällan med fokus på att Angus T. Jones ser så annorlunda ut i dag, med sitt långa skägg och yviga hår.

Men enligt en intervju från 2016 har Angus T. Jones tagit ett steg tillbaka rörande sin strikta religiösa tro åtminstone.

– De tre senaste åren har jag var involverad i olika religiösa organisationer. Men nu kliver jag bort från den typen av organisationer. Jag är nyfiken på att se vart jag kan ta mig utan en organisation som sätter en stämpel på mig huruvida jag är god, ond eller vad som helst, förklarade Angus T. Jones.

Han har också öppnat för att ta upp skådespelarkarriären igen.

27-åringen hade en liten, liten roll i webbserien ”Horace and Pete”, skapad av komikern Louis C.K. Han har även medverkat i en kompis kortfilm. Enligt People har Angus T. Jones kvar sin tidigare agent och i en intervju med tidningen har han förklarat att ”dörren är definitivt fortfarande öppen” rörande skådespeleriet.

Har ändrat åsikt

Numera minns den forne barnskådespelaren tiden i ”Två och en halv män” som ett gott minne. Han har tagit tillbaka mycket av den kritik som han tidigare har kastat på tv-serien. Ja, han har rentav kommit att uppskatta att han fick vara med.

– Teamet som jag fick jobba med i ”Två och en halv män” var det allra bästa. Jag förstår nu fullt ut vad folk menade när de sa att ”Två och en halv män” var ett av de bästa, om inte det bästa, jobben någonsin, har Angus T. Jones sagt i en intervju med Billboard.

Jobbmässigt pekas Angus T. Jones senaste jobb ut i en helt annan del av nöjesbranschen – som högt uppsatt arbetsledare på ett live- och eventföretag grundat av Justin Combs, son till kände rapparen P. Diddy. Ett inte helt långsökt karriärbyte, enligt Angus T. Jones själv.

– Min pappa var en ”riggare” och startade ett företag som hyr ut utrustning så jag växte upp med att arbeta med honom på spelningar och festivaler. Jag är exalterad över att börja jobba med konserter, har Angus T. Jones tidigare förklarat, även om det var ett par år sedan nu.

Så vad han gör i dag, 2021, är inte helt solklart och Angus T. Jones anonyma tillvaro i sociala medier gör inte saken enklare.

Ekonomiskt bör det dock inte gå någon nöd på den omskrivne, forne barnstjärnan.

Han är, enligt Celebrity Net Worth, god för 20 miljoner dollar – motsvarande 172 miljoner svenska kronor.

Barnskådespelaren ”Klimpens” sexvideo med kärleken – så kom den till

Barnskådespelaren ”Klimpens” sexvideo med kärleken – så kom den till

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.