Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två fick lämna ”Masked singer” efter twist och oväntad tv-comeback

Två fick lämna ”Masked singer” efter twist och oväntad tv-comeback
Här får Mjukglassen ta av sig masken i fredagens ”Masked singer”
Foto: TV4 / TV4
Mjukglassen visar sig vara programledaren Arantxa Alvarez.
Foto: TV4 / TV4
Även Sjöjungfrun fick avslöja sin identitet och det visade sig vara...
Foto: TV4 / TV4
...artisten Yohio som gör comeback i svensk tv sedan Melodifestivalen 2013 och 2014.
Foto: TV4 / TV4

Semifinalen av ”Masked singer” bjöd på flera överraskningar och twister.

Både Mjukglassen och Sjöjungfrun fick ta av sig sina masker och där under gömde sig programledaren för ”Unmasked singer” Arantxa Alvarez som har kört dubbelspel under säsongen – och artisten Yohio gjorde comeback i svensk tv.

Fredagens avsnitt av ”Masked singer” började med att en ny deltagare stod på scenen: Bläckfisken. Men det visade sig inte vara en ny tävlande som kommit in precis innan finalen utan Amadeus Sögaard, son till Carola, som juryn har gissat flitigt på under säsongen. Han avslöjades sedan som Mjukglassens hemliga gäst i förra veckans program.

Det var en kändistät semifinal där de andra deltagarnas hemliga gäster också dök upp i programmet. Tommy Nilsson som var Sagoträdets hemliga gäst satt i publiken och Kalle Moraeus som avslöjades som Spelmannens hemliga gäst gjorde ett framträdande på scenen.

Sångaren Tommy Nilsson dök upp i fredagens ”Masked singer”.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
En ny mask dök plötsligt upp på scenen men visade sig inte vara en ny deltagare.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Under masken gömde sig artisten Amadeus Sögaard.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4

När rösterna hade räknats stod det klart att Mjukglassen hade fått minst poäng och var den som fick ta av sig masken först. Det visade sig vara ingen mindre än programledaren för ”Masked singers” eftersnacksprogram Arantxa Alvarez som har haft fullt upp att försöka dölja sitt dubbelspel.

– Den perioden var superstressig för det var bara väldigt väldigt få som visste att jag körde båda grejerna, för att det absolut inte skulle läcka till David eller panelen för det förstör ju verkligen magin. Det är klart att det har varit stressigt men också väldigt roligt och spännande. Jag är glad att jag tackade ja till båda sakerna, säger Alvarez till Expressen.

– Jag är glad att den dubbla hemligheten äntligen får komma ut så att man kan sänka garden och njuta lite av det hela, säger Alvarez som har flera roliga projekt på gång framöver. I sommar gör hon skådespelardebut i en ny sitcom som spelas in för SVT. Tv-programmet där Alvarez har huvudrollen har premiär i januari nästa år.

– Det känns jättekul. Jag säger ju inte nej till roliga möjligheter direkt som du märker, säger Alvarez vars avslöjande i ”Masked singer” inte var lika förvånande som Sjöjungfruns. Både Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren var nämligen övertygade om att Mjukglassen var Alvarez men juryn har under programmets gång varit vilse vad det gäller Sjöjungfrun och gissat på både män och kvinnor. Det visade sig till slut vara den japanskinspirerade svenska artisten Yohio som gömde sig under masken. Som ingen i juryn gissat på.

Yohio slog igenom i Melodifestivalen 2013 men har sedan dess mest satsat på sin karriär i Japan.

– Det har varit jättekul. Man ska ju luras så jag har gjort allt jag kan. Jag har på mig tjejparfym också som du kanske känner, säger Yohio till programledaren David Hellenius i programmet.

Yohio säger att han nappade på erbjudandet direkt.

– Jag är en väldigt visuell artist så det är många som dömer efter hur jag ser ut i stället för hur jag låter. I det här programmet så kanske vissa får upp ögonen för att jag faktiskt kan sjunga också, säger Yohio.

Nästa vecka är det dags för final och då gör Trollkarlen, Spelmannen och Sagoträdet upp om vem som tar hem den åtråvärda ”Masked singer”-statyetten.

Ur arkivet: Märkliga intervjun med Yohio – vägrar visa sitt ansikte

Intervju från Melodifestivalens efterfest (Från 2013).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.